Ett exremt viktigt inlägg om dickpicks historia.

(null)


Kan vi alla ta en tyst minut för de fem minuter jag precis la på att googla dickpicks och aldrig kommer få tillbaka? (Obs, inte bildgoogling!)
 
Så, tack.
Nu googlade jag inte dickpicks för att jag tycker det är nice utan för att jag är så intresserad av allt som går att veta om allt, är en statistiskjunkie som knarkar konkret fakta, kunskap, siffror och ställer fråga till google flera gånger om dagen. Vilket gör mina sjukdomar frustrerande iom hjärnans komplexitet som vi egentligen inte vet så mycket om utan mest gissar om. Gillar inte gissningar, hatar gissningar.
 
I närheten av det café där jag arbetstränar ligger olika myndigheter så som socialkontoret, arbetsförmedlingen, arbete och välfärd samt lite komvuxutbildningar. Med andra ord springer rätt många gamla vänner och bekanta där iom att så många ur min senaste bekantskapskrets varit/är missbrukare vilket ofta medför kontakt med sådana instanser. Igår mötte min blick någon jag inte sett på hundra år och egentligen inte känner, nämligen den första vuxna mannen som skickade en dickpick till mig. Han ska ändå ha för att han var lite före sin tid, innan dickpicks va dickpicks liksom. Eller så har det alltid varit vanligt men inte fått ett namn förrän på senare år, men oavsett var han den första som i vuxen ålder skickade en bild på sitt eregerade kön. Var det fler än jag som hängde på Aftonbladets chat som barn? Herregud vad många snuskgubbar det fanns där.
 
Jag vill så, så, så gärna förstå varför män skickar dickpicks. Som med det mest finns det massa offer men inga förövare och det var således därför jag googlade dickpicks. Jag ville veta hur många svenska män som skickar dickpicks men jag förstod snabbt att mörkertalet är stort, förstår det. Det är inget brott en bygger en bloggkarriär på direkt. Men 17% enligt en studie och då är det typ var femte man. Vanligast är det i ålder 40-50år? Men om var femte man skickat en dickpick måste vi ju dagligen möta massa dickpicksavsändare i vår vardag utan att veta. Jag tänker ofta så, att exempelvis säger författaren Tomas Erikson att var fjärde man har psykopatiska drag eller är psykopat och om jag då mötte femton män igår ska teoretiskt sett tre stycken vara psykopater eller ha psykopatiska drag? Och så fantiserar jag om vilka det eventuellt skulle kunna vara av de jag mött. (Den mer legitima siffran för renodlade psykopater sägs vara 0,5-1%, där är ju extremt sort mörkertal pga att i sjukdomsbilden ingår ofta noll sjukdomsinsikt). Så om jag träffade femton män igår, ska tre av dem rent teoretiskt ha skickat dickpicks?

Det tråkiga med att både älska allt som rör hjärnan och psyket samt statistik är ju som sagt att det mesta är gissningar, man uppskattar massa saker som egentligen inte har en konkret substans. Det antas och tros vilket inte gör kombinationen av mina två favroitämnen jättebra. Men idag är det fredag och morgnarna är ju min primetime, då har hjärnan fått vila och jag känner mig fit for fight. Efter lunch börjar det dala och igår höll jag, i mitt huvud, ett hurrande hyllningstal till koffeinets upptäckt. Skulle inte klarat att leva med den här uppbrända hjärnan om den inte fick kickas igång av koffein, sen skulle jag ju såklart klara det utan men ni vet hur det är. Som när jag trodde att jag inte klarade mig utan knark t.ex, det känns orimligt när en är mitt i det.
 
Nu blev det ett flummigt inlägg igen. Jag tänker ofta, ja jag tänker ju tydigen ofta på allt, att om någon skulle komma in och bara läsa ett sådant här inlägg skulle det nog kunna tolkas fel. Men det är nice att ofiltrerat med filer dela med mig av vad som föresigår där uppe och blanda in lite lättare ämnen i allt det tunga. Fredag som sagt, jobbets lugnaste dag på hela veckan men just nu tar det sociala mer på energin än att jobba så för mig hade det gärna fått vara massa att göra och mindre tid för diskussion vid personalbordet. Fast jag har faktiskt börjat säga till när min hjärna inte orkar mer, sätter mig lite längre bort och jag tror att de flesta nu för tiden vet att jag behöver vara själv eller bara få vara tyst.
 
Vi hörs senare, undra om någon av er är psykopat eller dickpick-skickare? Psykopater har ju sällan någon sjukdomsinsikt men dickpicksavsändare måste ju ha lite självinsikt åtminstone. Rent teoretiskt är det, enligt Tomas Erikson, 320st av er som har psykopatiska drag och 1360st av er har skickat dickpicks, men jag vet ju också att majoriteten av er är kvinnor vilket drar ner siffrorna rätt mycket. Om alla läsare skulle varit kvinnor är ni 80st med psykopatiska drag och noll stycken dickpickavsändare.
 
Det här kan vara det inlägg som jag med stolthet kommer visa mina barnbarn när jag blir äldre. Titta älsklingar var farmor gjorde när hon var ung, hon skrev om väldigt viktiga saker på internetet. Ja, då var man tvungen att skriva saker höhö. Inte kunde man bara tänka utan man behövde använda fingrarna för att det skulle bli ord av ens tankar. Ja, visst låter det lustigt? Inte hade vi ett chip inopererat i nacken utan man hade som stora plåtlådor en skrev på, men det var fortfarande ingenting  mot den stationääära datorn farmor fick när hon var barn. Ojojoj, det var det störtsa som hade hänt mig och jag fick bara surfa efter klockan 18:00 förstår ni, för innan det var det jättedyrt, men farmor var ju lite busig så jag surfade dagtid ändå så farmors pappa satte dit en timer men den kopplade jag bort när han inte såg. Han märkte det senare när telefonräkningen kom, javisst då fick man betala för den mängd man hade surfat för och det kom på telefonräkningen. Flera tusentals kronor blev det några månader innan farmors pappa insåg att farmor själv hade kopplat ifrån timern höhö.
 
Sidospår, vi hörs senare. Edit 09:45: Stod på jobbet och var mitt i kolakakor-maning när det slog mig att Tomas Erikson inte påstår att var fjärde person har psykopatiska drag utan 4 av 100. Lite skillnad mot var femte person, tyckte det kändes lite väl mycket om alla ni va män och 320st av er skulle va psykopater. Men iom att psykopater inte har någon sjukdomsinsikt så kan ju vem som helst av oss vara det egentligen, bara att vi inte vet det själva liksom? Av fängelsekunder är det hela 15% liksom. Av femton män har inte 3 skickat dickpicks heller, här kommer jag och skryter om vilken statistikjunkie jag är och så kan jag inte ens räkna? 2,5 män av 15 snarare men det är lite närmare än vad jag räknade på psykopater. Nu slutar jag räkna och återgår till att räkna ingredienser, det suger jag också på om någon pratar med mig samtidigt. Typ hälften av alla gånger jag bakar tappar jag bort mig och får hoppas det blir rätt. Vilket det typ alltid är, tur eller ryggradsskills?
#1 - - Npfmorsan:

Hihi vilket kul inlägg,å då syftar jag mest på din hjärna o statistik and so on...dickpicks har vi nog alla fått o det går ner i åldrarna dessvärre..småkillar vill ha dickpicks nuförtiden av tjejer. 👎gällande psykopater så är de fler än vi kan ana..har själv levt med 2,vad säger den statistiken tro???? Mer än att det är ett helvete att ha dessa sjuka människor omkring oss!!

#2 - - Npfmorsan:

Hihi vilket kul inlägg,å då syftar jag mest på din hjärna o statistik and so on...dickpicks har vi nog alla fått o det går ner i åldrarna dessvärre..småkillar vill ha dickpicks nuförtiden av tjejer. 👎gällande psykopater så är de fler än vi kan ana..har själv levt med 2,vad säger den statistiken tro???? Mer än att det är ett helvete att ha dessa sjuka människor omkring oss!!

Svar: Hehe ;), ja några elever i typ årskurs nio hade gjort en undersökning om dickpicks och då hade typ tre av fyra tjejer tagit emot en dickpick eller nakenbild men nästan hälften av alla tjejer hade också skickat nakenbilder.
Ja, de har ju en tendens att ha högt EQ och kunde föra sig socialt så de inte upptäcks, läste någon forskning som visade att de psykopater som inte hamnar i missbruk/kriminalitet oftare blir chefer, högt uppsatta företagsledare etc. Jag har en tanke om att de dras till kvinnor som lätt blir medberoende, samtidigt har jag en tanke om att kvinnor indoktineras till att bli medberoende (ömma, ta hand om, ta ansvar för, curla etc) och därför drabbas vi i större utsträckning

Skönt att du inte lever med dem längre, jag tror mitt senaste ex har psykopatiska drag men inte är renodlad psykopat men å andra sidan vet jag ju inte längre vad som var spel för galleriet och vad som var på riktigt <3
Cecilia Axelsson