Veckans roligaste bloggkommentarer - v.6

Jag hoppas verkligen det har kommer bli ett återkommande sigment i den här bloggen, för internet är fyllt av roliga kommentarer vars skribenter jag skulle vilja få en tio timmars terapisession med för att förstå alternativ ge en blombukett pga klockrena uttalanden. Bloggar har intresserat mig sen dess begynnelse, att få en inblick i helt vanliga människors liv och är väl någonstans en IRL-förlägning från att alltid ha älskat självbiografier, dokumentärer och även realitytv. Det finns få saker som underhåller mig så mycket som att få höra eller se hur människor resoenrar. Sen jag blev drogfri har det blivit en livboj när jag inte orkat mer avancerad läsning och i kommentarsfälten går det som sagt att hitta mycket roligt. Allra mest hos Bloggbevakning, Isabella Löwengrip och Pernilla Wahlgren. Tre bloggar jag uteslutande läser för att jag vill ta del av kommentarsfälten.
 
Så här är är de sex roligaste kommentarerna från vecka sex:
 
 
 
(null)
Kan inte hålla med Sara mer, att "ha för mycket fritid" sägs i förminskande syfte är så jävla konstigt. Hur har det blivit någonting dålig? Det säger väldigt mycket om vår samtid när att ha mycket fritid är någonting dåligt, en kollega på jobbet mår dåligt för att hen i början av sina 20 inte klarar av att jobba heltid pga diagnoser när alla kompisar har jobb och i någon annan blogg menade någon på att Lady Dahmer inte är någon förebild för att hon är hemma med tre barn och inte har något betalt jobb utöver det, men en man som tjänar bra. Att vi värderar oss själva utefter arbete och efter hur upptagna vi är, är inget annat än raka vägen till en utmattningsdiagnos. Tycker därför Saras kommentar är så jävla klockren, borde ju vara något bra med mycket fritid att hänga på bloggar till - som om man tar hand om sin hälsa och priortierar återhämtning? 
(null)
 
Också klockren kommentar, det nya nu är att klimatkompensera och Isabella Löwengrip tecknar abonnemang för 200kr/månaden för att kunna fortsätta ha 150 flygdagar per år. Det går liksom inte att köpa sig ifrån ansvaret, 20% av Co2-utsläppen ligger kvar i atomosfären i tusentals år men nu verkar ändå det bli, som av allt annat, en klassfråga även av klimathotet. Bara det att pengar inte hjälper när moder jord säger ifrån.
 
(null)
Hos Pernilla Walhgren siar upprörda Samir-fans en fling mellan Bianca Ingrosso och Samir från vad jag gissar är Talang där väl Samir är sidekick i år? Jag tror det är ett Samir-fans som skriver under olika namn för kontentan är det samma - Samir får inte bli ihop med Bianca, kommentarskriven blir extremt besviken på och ledsen för om Samir vill ha Bianca, Samir är bättre än Bianca och Samir skulle aldrig nöja sig med någon som Bianca för hon är både för ful och för fattig. Jag är osäker på om jag ser samma Bianca som kommentaorrn gör, för ful och fattig som inte duger åt en snubbe är motsatsen till min bild av Bianca.
 
(null)
 
I veckan upptäcktes en porrsite där flera kroppspositiva Instagramprofiler har fått sina bilder stulna och upplagda på mot sin vilja, hos Bloggbevakning blev den en diskussion om det och av 350 kommentaren handlar typ 70% om typisk vitcim blaming. Tjejerna får skylla sig själva som lägger upp nakenbilder. Många jämför det med att lämna en bil med nycklarna i som sedan blir stulen utan att komma ihåg den lilla detaljen att kvinnorna inte är saker utan människor. Mitt i allt kom den här kommentaren och den är också klocken, många klockrena kommentarer denna vecka. Att alla som skuldbelägger dessa, kvinnor som vägrar skämmas för att de inte passar i normativa ramar men ändå gör vad de vill med sina kroppar, typ visar dem nakna på sina egna instagramkonton, har i åtanke att det kan likagärna hände deras barn och att bilder på dem hamnar på pornografisiter. Skulle föräldrarna då tycka det var sitt eget fel som la ut en bild på barnet i baddräkt från senaste Mallorca-resan?
 
 
(null)
 
Tänk att du har en kompis som helt random vill ge dig en present, det visar sig vara en operation, en skönhetsoperation. Senare i diskussioner visar det sig nämligen också att Katja inte alls vet om hennes kompis har komplex för sin näsa men att Katja själv tycker den förstör kompisens utseende. Jag kan bara hoppas det här är ett troll, för annars finns det någon i vårt avlånga land som tror sig vara en bra vän men kanske inte är så jättebra. Som ni vet krigar jag ju själv med att sluta vilja operera näsan och spruta in botox, för jag är övertygad om att inga skönhetsoperationer görs enbart för sin egen skull utan för att samhället har lärt oss vad som är snyggt. Tror ingen skulle riskera sitt liv, så som en narkos alltid är, om man bodde själv på en öde ö eller levde i en värld där alla andra var blinda.
 
Jag vill helst inte göra några operation om jag senare får barn och ska försöka lära dem att de duger som de är. Likaså har jag läst studier som visar att bebisar kan ha svårare att lära sig känna empati om föräldern är botoxad för att bebisen inte har några ansiktsuttryck att tyda. Jag tror också att komplex grundar sig i låg självkänsla och att det är den en bör jobba på snarare än att försöka passa in i samhällets normer. Det är ju lätt för mig att säga nu när jag inte har pengar, höll på att operera brösten när jag var tjugo men blev i samma veva gravid, idag är jag bara glad åt mina små bröst och lider inte en sekund av dem så jag vet ju att det går att få bort komplex. Men näsan har jag mått dåligt av sen jag var tonåring, men jag hoppas jag lyckas jobba upp min självkänsla tillräckligt mycket tills jag skulle ha råd, att jag ändå inte vill göra det.
 
Tänk iaf om din bästa väns kulle komma och bara: "Här är har du en operation, iom att du aldrig sagt något om din näsa vet jag ju inte om du tycker den är lika ful som jag tycker, men iaf jag tycker den bör opereras bort för just nu är du inte så snygg som du kan va" haha. Det är så stört.
 
 
(null)
 " Som om de tröttnat på livet" kan vara det bästa jag läst den här veckan, som ni ser på den gula tummen håller jag med L om att kukar inte är estetiskt snygga någonstans. Det tycker jag inte om fittor heller (gud, det där ordet är alldeles för grovt för att använda här känner jag? Är det vuxenpoäng att börja känna att orden kuk och fitta är för grova för att användas utanför sänghalmen?). Inga kön är estetiskt snygga enligt mig, det var dit jag ville komma.
 
Hittar ni roliga kommentarer någonstans så kan ni ju skriva det till mig, det kan bli ett roligt inslag varje vecka.

Puss!