En veckas lista

(null)
  • Måndagkväll hörreni och jag är extremt jävla trött idag. Kanske för att jag inte haft en enda bara-vara-hemma-och-göra-ingenting sen i onsdags vilket är rätt jävla länge för den här uppbrända hjärnan som behöver mer återhämtning dagligen än dygnet har timmar typ. Pallade bara 1h terapeut + 1h jobb innan hjärnan loggade ur, men insåg då att elciggen va glömd hos mamma och nu när jag tar nya tag att sluta röka kände jag sjuklig desperation (möjligtvis överdrivet). Om mamma va hemma och bor 4km från station? Nej på första och ja på andra, mina stackars vader har allt som allt vandrat 12,5km idag. Somnade med andra ord direkt när jag kom hem + att det inte direkt va svårt att äta två ordentliga måltider dagen till ära.
Ni vet ju att jag saknar att blanda upp bloggen med lite mindre tunga ämnen, vill liksom ha med hela mig och allt som är jag. Inte bara den f.d  kriminella knarkaren på sin väg ut moy horisonten. Eller ja... drogfriheten. Och iom att jag är en sån som reflekterar väldigt mycket över ibland väldigt onödiga saker men oftare, enligt min mening, nödvändiga saker.  Så jag tänkte att jag ska prova en grej, kanske gör jag det bara denna gång eller bara ibland eller jämt för att jag tycker det är roligt. Vi får se, men följande saker har jag tänkt på under veckan: 

Veckans huvudskakning: 
(null)
Faktaressistenta människor som anser sig veta mer än forskare, läkare, överläkare, människor med egen erfarenhet, statistik, hjärnforskare, beteendevetare, experter och statistik men ändå är fullkomligt övertygade om att deras subjektiva sanning är fakta. Måste ändå va nice att ha sådan övertro på att ens åsikter är sanna för att man tror det?

  
Veckans mest revolutionerande:
(null)
Jag har ju rätt extrem telefonfobi, får ångest om någon ringer och har typ sms-kontakt med alla utom syster och mamma. När jag nu behövde uppdatera receptbelagd acne-kräm och p-piller kändes det revolutionerande när jag fick tipset att jah bara behövde logga in på 1177.se med mobilt bank-id, lägga till gynmottagningen och hudkliniken under "Mottagningar" , välja "förnya recept"  och en vecka senare ha receptet. Älskar teknik och älskar teknik som gör att jag slipper prata med någon. 


Veckans mest hatade utgift:  
En av Apples "bra affärsidéer" är ju att göra nya uttag på typ var tredje version, ytterligare en "bra affärsidé" måste va att de gör adaptern för att kunna använda vanliga hörlurs- och ljudkabel så jävla sköra? Jag köper typ 1-2 i månaden och avslutade dagens köp med "Vi ses om tre veckor då!". 99kr styck och där är minst en tusenlapp om året bara på en jävla adapter. Jag kan ju inte ha bluetooth heller pga klumpig, slarvig och skulle tappa bort dem inom en månad. 


Veckans billiga tips:
Jag kommer aldrig mer köpa Ipren eller Panodil sen jag hittade dessa substitut på Apotea. Ibuprofen innehåller samma verksamma ämne som Ipren men kostar istället 14kr för 30st,400mg (Länk). Pamol innehåller paracetamol som är samma verksamma ämne som i Panodil och Alvedon men kostar istället 10kr för 20st, 500mg (Länk). I och med att det även är fri frakt från Apotea finns det ju ingen mening att slänga ut en hundring på värktabletter istället för 24kr. 


Veckans lärdom:

(null)
92% av de på Instastory tycker det är okej att äta statsumas i kollektivtrafiken. Men! Sen fick jag veta av en följare att de som är allergiska mot citrusfrukter är liks känsliga som nötallergiker och att det sprida genom luft. Så nu äter vi inga citrusfrukter i buss, tåg eller på trånga offentliga plaster. Right?

Topplistan över vad mina instavänner tyckte var mest ofräschast när någon äter på tåg/buss är:
  • Ägg
  • Surströmming
  • Makrill
  • Tonfisk
  • Sånt som låter (håller SÅ med pga hatar smask och ätljuf).
  • Banan

Det var dagens lista hörreni, jag är fär övrigt uppe på övertid. 21:27 är sent för denna dam theese days. 
Puss & godnatt