Dagens lista en onsdag

(null)
Det här att skriva en Dagens-lista eller en Veckans-lista är ju himla bra sätt att få med flera småsaker som är för litet för ett eget inlägg. Igår gjorde jag t.ex det dagliga misstaget att platta håret och tre minuter utomhus ha ett stort friss med inslag av slickad katt. Förstår inte varför jag envisas med att slita på håret med 180 grader värme, eller jo det gör jag. Håret är slitet och blir inte snyggt i tofs med lockar, har tänkt unna mig en klippning sen augusti med förutsättning att jag blivit rökfri men iom att jag inte är helt rökfri än har jag inte haft råd med frisör. Men kanske blir nästa månad the magical month? Har typ tre cigg om dagen kvar att ta bort. Är det någon som har tips på någon superkräm som håller plattat hår rakt även i höstig luftfuktighet så hojta till 

Dagens poddtips: I sanningens namn med Gabriella Bark. Jag har läst Annica Englunds blogg till och från sen hon var med i Big Brother för en herrans massa år sedan, hon tipsar mycket om mitt favoritämne skönhetsprodukter och det jag låtsas ha som favoritämne: träning. Men i det här avsnittet fick jag en mycket djupare och faktiskt mer genuin bild av henne. Hon pratar om att lära sig sitt eget värde och hur brist på självkänsla lett till destruktiva relationer, om att äntligen bli trygg i sig själv och på riktigt vara tillfreds med sitt liv. Hon är så öppen och ärlig med hur låg hennes självkänsla har varit och vilken förändring som skett senaste året och sånt är ju alltid inspirerande att lyssna på. 


Dagens sminktips: För att fira min första drogfria månad tecknade jag prenumeration på glossybox och får varje månad en rolig överraskning. Som ni vet tål ju inte min hud substiutionsmedicinen vilket gör att jag käkar p-piller, är inne i en tre månaders antibiotika-kur och har fått en receptbelagdkräm. Tyvärr har det inte gjort under även om huden blivit lite bättre, en konsekvens är att jag fått mycket större porer och har sen dess letat efter en primer som gör att det inte syns så mycket. Och nu är den hittad! Gud vad tråkigt det känns att hela tiden lägga till att jag ej har råd men det är ju så livet är just nu, det är ju inte mer med det och inte världens undergång. 
Mirakelprimern är iaf från Benefit och heter "the Pore fessional Pore primer" och ligger på 450kr för en stor. Huden ser på riktigt photoshopad ut! Ett budgetalternativ som inte är lika bra men rätt bra är den utan kork för allt mitt smink är utan kork efter ett tag (vem orkar skruva av och på varje dag liksom..) och är Maybelline Master Prime och kostar istället en hundring. 


(null)
Dagens to-do: Det känns inte som jag gör annat än städar, jag tror att jag skulle vinna SM i att stöka ner. Nä, jag tror fasen jag skulle ta guldmedalj i VM t.o.m! Jag har ju en förmåga att starta massa projekt och är inte lika bra på att plocka bort efter mig. Det ironiska är ju hur mycket bättre jag mår när var sak ligger på sin plats och periodvis så håller jag det snyggt 24/7 (ofta rätt korta perioder) och sen orkar jag inte ha det tipptopp. Men iom att jag mår dåligt av stök går jag ju ändå och städar mest hela tiden, bara det att det känns som större projekt när jag inte gör varje sak direkt. Igpr plockade jag ur ryggsäcken för att lägga sakerna i handväskan och så bara lämnar jag det där men så stör jag mig ju ändå bara på det till bordet är tomt igen. Soffan är mer ett exempel på hur det typ jämt ser ut, plocka in nytvättat i garderoben kan va bland topp tre tråkigaste saker inom städning? Jag har ju dille på att färgkordinera och det tar ju så mycket längre tid, men återigen mår jag dåligt om det inte är i rätt ordning. Så det pysslar jag med idag. Dagens i-lands problem: I somras ifrågasatte en snubbe varför jag har tv:n i sovrummet och jag svarade att det ju är snyggast så inredningsmässigt (liggtips att ha tv i sovrummet dock för då måste ni lägga er i sängen gör att köra Netflix and chill). Sen jag köpte cromecasten har jag ju dock insett att jag inte vill ligga i sängen så fort jag ska strema till tv:n. Jag har Fredriks gamla tv i garderoben men den är 50" och alltså stor, men jag kommer liksom inte på hur jag skulle kunna få in en tv i vardagsrummet så det blir snyggt. Så här ser mitt v-rum ut om en står vid tre-sits soffan och så är två-sitsen (den full med kläder) till vänster. Funderar ev. på att ta bort matsalsbordet för det använder jag i princip aldrig men då skulle det bli väldigt tomt i det hörnet. 
Har ni någon idé? Hade sofforna framför fönstret ni ser till höger och tv:n där två-sits soffan står innan men möblerade om när Fredrik ville ha tillbaka vår tv-bänk och det är mycket luftigare så här. 


Dagens kriminella anekdot: Den här köksgruppen är en av få saker jag har från huset och längst ut till höger räddade jag nog mitt liv lite när jag under min första husrannsakan. Min dator stod på bordet men jag hade lagt reklam på den tidigare under dagen, så när jag satt där framför en kvinnlig civil-polis lyckades jag smyga ut laddkabel så datorn dog och av någon mirakulös anledning tog de aldrig med sig datorn. Det hade inte funnits jättemycket att hitta pga bra på anonymitet men iaf saker som kunde lett till att polisen förstod att jag även pysslade med drogbusiness online. Har ju bara åkt dit för irl-affärer. Så när jag kom hem från arresten tre dagar senare såg jag till att tömma och formatera om det lilla som kunde gå att hitta. 

Så, där fick ni en dagens. Gillar ni det här upplägget av inlägg kan ni ju alltid trycka på hjärtar här nedanför 👇