Rädsla för läskiga barnoch Vi måste prata droger! i Ångestpodden.

Fortfarande så trött att jag knappt vet vad jag heter? Blev inte bättre av en natt med massa mardrömmar, som om jag är ännu känsligare mot mardrömsmaterial sen jag lämnade och började drömma om exet? Finns det någon logik i det? Igår eftermiddag lyssnade jag på Thrillerpodden och det avsnitt som heter I hemmets lugna vrå (Tips om man gillar spännande saker med inslag av psykiska diagnoser som gör människor lite läskiga). Bl.a handlar det om ett barn som går i sömnen (ish, ska inte spoila) och barn är fan min största rädsla. Alltså inte barn i sig, men läskiga barn. Var ihop med en kille vars tvååriga systerdotter kunde frysa till is och stå i flera minuter och stirra ut i ingenting. Gick inte att få kontakt med henne och när hon sen kom ur det var det som om ingenting hänt och hon lekte på som vanligt. Jag som tror på det övernaturliga tror ju barn har lättare att se saker från andra sidan och är livrädd att få ett barn som säger att de pratat med någon som inte finns. 
Så därför sov jag skit för att jag inte kunde sluta tänka på psykotiska barn med döda ögon typ. Sen började jag tänka på avsnittet Observatören igen, som handlar om kvinnan som lever sitt liv genom att betrakta grannarna och skapa egna historier utifrån det hon ser. Så började jag tänka på hur jag skulle uppfattas om någon kollade med kikare i min lägenhet och så var sömnen störd i en timme igen. Tråkigt om jag inte ens kan lyssna på spännande poddar på dagen utan att få mardrömmar och tycka nätterna är lite otäcka då? Aja, ska hoppa in i duschen och snart bege mig till jobbet. Vill mest tipsa om att Ångestpodden kommit ut med sitt första avsnitt i serien om droger. Det är Jonna som driver Instagramkontot @envanligdag_utan_heroin som är först ut med hur hon gick från barnskådis i Lilla Jönssonligan till heroinmissbrukare 👇, och jag ser så fram emot att lyssna. Mitt avsnitt kommer först efter jul och även Carl Fredrik Alexander Rask kommer ha ett avsnitt om att vara anhörig, då han på youtube har Missbruksbloggen där han utan filter visar sin pappas tablettmissbruk. Också sevärd men stundtals extremt mörkt.

(null)


#1 - - Ellie:

Drömmar alltså.. de är vad de är men ofta hjälper de en att bearbeta saker även om man inte tror det.
Ditt inlägg fixk mig att tänka på en period när jag drömde att jag hade två helt identiska spegelvända lägenheter mitt emot vatandra. Drömde det säkert flera veckor i sträck. Undrar fortfarande vad det hela handlade om även om jag tycker bilden klarnar. Haha 😅 kram ❤

#2 - - Anonym:

Sådär är min dotter. Det har blivit bättre men när hon lekte när hon var mindre så lät det många gånger som om dom var två som lekte fast hon var ensam. Sa bla att man måste vara snäll för annars vill hon inte vara med o leka... Pratade ofta om spöken o vad dom sa o hur dom lät 😱
Jag tror själv på det övernaturliga o i det där läget så gick jag som på nålar hemma... 😂

Svar: Alltså åååå, skulle fasen va lite nervig då hehe. Men känns som om barn når andra sidan lättare för att de ännu inte blivit formade av samhället typ?
Cecilia Axelsson

#3 - - Anonym:

Är det bara för mig som dina länkar inte fungerar?

Svar: Jag vet inte vilka länkar ni menar, har nämligen inte länkat ngt här 🙈
Cecilia Axelsson

#4 - - Anonym:

Länken verkade inte fungera? checkaut.blogg.se

Är inte så värst med på det här med teknik 🤪

Svar: Jag vet inte vilka länkar ni menar, har nämligen inte länkat ngt här 🙈
Cecilia Axelsson