När en mår bra och måste ansvara för sin fritid

Alltså helgerna funkar inte för mig just nu? Godmorgon förresten, hoppas ni sovit gott och blablabla, jag ligger och funderar på om grannen alltid tänder sin lampa halv sju på morgonen eller om han har timer. Tänker ta morgonciggen prick då för att se. Japp, har inget liv och är en jävel på massa konstiga tankar, betraktelser och reflektioner. Igår ville jag t.ex veta om änderna kommunicerar när det ser ut som de har stormöte för att sen verka bli osams och simma åt varsitt håll?
Men tillbaka till helgerna, de har väl aldrig riktigt varit min cup of Tea sen drogfriheten blev ett faktum men nu är det värre än värst. Varje fredag tänker jag att jag ska göra det och det och det och det, men ingenting blir gjort. Är det mörkret? Är så extremt omotiverad, osugen, oinspirerad och har allmänt tråkigt men orkar inget göra. Har ställt in söndagsmiddag hos mamma typ fyra gånger.
Och är det inte mörkret så tror jag det beror på att min hjärna börjat läka lite mer senaste tiden, jag behöver inte sova 2-3h varje eftermiddag efter jobbet trots att jag gått upp i tid och är inte längre lika dränerad. På ett sätt ät det ju lättare att må dåligt, va hjärntrött och inte orka. Då behöver man ju inte ansvara för att skapa ett innehållsrikt liv för man varken vill eller orkar typ? Men när en sen börjar må bättre ligger det ju helt och hållet på mig att skapa en fritid jag trivs med, utan knark i kroppen vill en inte bara göra ingenting längre. Med droger kan ju att titta på fyra dåliga 3,4-på-imbd-komedier i sträck vara tillfredsställande. Nu krävs liiiite mer än så och jag vet inte var jag ska börja? Blir ju inte lättare av alla ensamhet efter att ha lämnat ett gammalt liv bakom samtidigt som det är kämpigt att lära känna nytt folk.
Eller så är det bara mörkret och vi behöver ta upp julbelysningen lite tidigare detta år iom att den mörka hösten blev en sån jäkla håll-käften-lavett efter den extrema sommaren? Jag kanske behöver få tänka på julgodis, pepparkakor, pyssla julklappar och äta pepparkaksdeg tills jag får ont i magen? Tristessen gör ju för övrigt att jag får för mig att jag saknar droger, killar och destruktivt sex, vet ju att det egentligen inte stämmer men det är ju en sjukt invand flykt. Och jag har ju hela mitt liv varit på väg någonstans, alltid nya projekt, alltid massa pågående (och misslyckade) projekt och aldrig bara vara i nuet. Kanske är det jag måste träna på? För får ju också ångest av återhämtning i form av att göra ingenting, känns som jag är dålig då? (Vet att det ej är en realistisk känsla)
Oavsett anledning är vardagarna min bästa tid nu, så är glad att det är måndag. Hoppas ni iaf är liiite lika glada över ny vecka som jag, dock är två av mina grundpelare på jobbet lediga denna vecka. I fredags var alla inkl chef sjuk så jag tog lunchen själv med hjälp av en nytillkommen tjej. Roligt iom att jag älskar när det är fullt upp och när jag har lite press på mig.
Men hur gör ni för att skapa en värdefull fritid? 
#1 - - Ellie:

Jag gör som du, kommunicerar med djur 🤠 det tycker jag är bland det mest värdefulla jag har att utveckla och roa mig med på fritiden. Skulle vilja utveckla det hela till att skriva ner mina betraktelser, det får bli nästa projekt! ❤

Svar: Jag vill att du börjar blogga ju! (Eller låter mig ta del av dina betraktelser hehe)

Älskar för övrigt att gå runt om dagdrömma om det en ser 😍❤️
Cecilia Axelsson