Halvveckans lista v. 47

(null)

Vet ni vad jag tycker är roligt att skriva? Veckans lista så jag tänker att jag ju kan skriva halvveckans lista?

Halvveckans bästa: Igår höll jag igång till halvnio, brukar ju vanligtvis längta efter att få gå och lägga mig typ 18:43 men nu kommer helt plötsligt massa energi som jag inte är van vid? Sen att jag pysslade med att stryka trosor, koka uttöjda tofsar, tvätta sminkpenslar och laga jeans istället för det nödvändiga färga hår är en annan sak. Blev lite sorglig över min skeva syn på status en stund men blev åtminstone glad att jag har en bättre, mer hållbar och genuin syn på livet idag. 


Halvveckans träning: Alla jäkla träningsgrejor heter ju massor olika konstiga namn som jag aldrig kommer ihåg. Nu kanske inte plankan är ett konstigt namn som är svårt att komma ihåg men är ändå stolt över att jag äntligen förstått betydelsen. Förstår dock inte varför man måste sätta ett namn på hur bysten ser ut och kalla det övning? 


Livets största problem: Alla kablar som alltid börjar glappa, med tanke på rådande existens minimum-situation så har jag ju verkligen inte råd att under sju månader köpa sju stycken laddkablar, sex stycken hörlurar och fem stycken  hörlureadaptrar till en kostnad av typ 2100kr. 


Halvveckans problemlösning: Först massa lim för att inte kabeln ska kunna vika sig och börja glappa, sen ett varv med washitejp för att det ska bli iaf lite finare. 


Halvveckans äckliga godis-gate: Let’s deal har erbjudande, jag orkar inte se det här godiset överallt längre?!


Livets finaste: Ibland får jag paket från insta- eller bloggvänner. Har alltid sjukt svårt att ta emot men blir samtidigt så glad att jag blir Askungens kvittrande småfåglar resten av dagen. För någon vecka sen åt en instavän rökt rådjur och jag kommenterade hur gått det ju är, igår låg ett paket i brevlådan och där fanns det här. Hela min barndom har rökt rådjur varit lika med jul då pappa fick en rökt rådjurssadel av en företagspartner och jag tror inte jag ätit sen dess. Så igår fick jag matorgasm och tänkte på hur tacksam jag är över den alternativa värld Instagram och bloggen har gett mig i min drogfrihet.

Halvveckans känsla: Igår när jag var uppe ända till halv nio och tänkte på att jag mått bra hela dagen trots ledig dag (har ju haft problem med att få de lediga dagarna att kännas värdefulla sen jag blev drogfri), så slog det mig att helgerna nog inte konmer vara så jobbiga framöver iom att jag jobbar längre = mindre ledig tid på vardagar. Känns som så mycket blir till det bättre just nu? 

Veckans otur: Okej, bered er på krångligt. I helgen uppdaterade jag min IPhone och loggades ut ur alla appar. Inklusive mobilt bank-id, vilket jag behöver för att kunna skriva ut kontoutdrag så jag kan ansöka om månadens ekonomiska bistånd. Min säkerhetsdosa är borta sen länge och mitt pass är av någon outgrundlig anledning spärrat så Swedbank kan inte använda det som legitimation, de kan alltså inte hjälpa. Stressen när det är en vecka till hyran ska betalas. Jag har massa aktivieringskoder för utökat mobilt bank-id men det hjälper ju inte för att ens komma in på mitt konto. Som tur är har min första handläggare kommit tillbaka från sin mammaledighet och hon är bäst så jag kan vänta med att lämna in kontoutdrag men ändå få månadens bidrag. Men nu kommer nästa problem: jag kan ju inte betala hyran när jag inte kommer in på mitt konto? Att få ny legitimation tar ju några veckor så kan inte få hjälp av Swedbank. Någon som vet någon genväg? Har inte telefonbank heller. 

Veckans (fast egentligen flera veckor sen men glömt skriva. Tror jag?) gränssättning: Får ju dagligen häva impulser och inte gå på den första känslan, så när en kollega frågade vad jag hette på Instagram förklarade jag att jag vill skilja på arbetsliv och privatliv men att det inte har med hen att göra personligen. Kändes så jäkla bra att stå upp för mig själv och inte ge med mig för att jag annars känner mig elak.  Sen är det inte hela världen om hen hittar mig men jag satte iaf en viktig gräns. 

Puss! 

#1 - - Anonym:

Kan du inte be soc sätta in hyran direkt till hyresvärden?

Svar: För sent, de har redan skickat till banken och jag kom på det efteråt 😩
Cecilia Axelsson

#2 - - Anonym:

Eller betala kontant på banken för 50 kr extra?

#3 - - Anonym:

Eller betala kontant på banken för 50 kr extra?

Svar: Kan man det trots ogiltigt pass?
Cecilia Axelsson

#4 - - Anonym:

Och det där med instagram var väldigt modigt gjort av dig. Jag skulle haft svårt för det. Nu använder jag knappt insta men svårt ändå

Svar: Tack så jättemycket ❤️. Kände mig rätt elak först men så tänkte jag att jag vill ju inte blanda in kollegor/arbetsliv här för då skulle jag känna mig så jäkla begränsad i mitt skrivande. Inte för att jag skriver saker de inte får veta utan för att det är så mkt om mig de inte vet typ.

Men du, det var jätteskönt efteråt. Typ wow, jag stod upp för mig själv och mina gränser. Och hen blev ju inte arg utan förstod. Så nu blir det förhoppningsvis lättare om det händer igen :)
Cecilia Axelsson

#5 - - Anonym:

Varför kokar du tofsar? :-)

Svar: Jag skrev ett inlägg om det för kunde inte förklara i ord utan att visa bild på hur tofsarna ser ut, men så de ska krympa ihop 😜
Cecilia Axelsson

#6 - - Anonym:

Varför kokar du tofsar? :-)