Barn av vår tid: Ett mobilberoende

Jag har verkligen problem? Alltså ett seriöst problem som jag verkligen måste göra någonting åt men inte vet hur. Eller egentligen två.
1. Min otur med teknik, alla som känner mig vet att jag är extremt klumpig och F brukade säga att jag var dyr i drift. Så oturen med teknik handlar väl egentligen om vårdslöshet, kablar som dras mellan hem och jobb + tappar mobilen väldigt många gånger per dag och har just nu inget skydd pga trasigt.
2. Hur beroende jag är av min mobil? 
Igår kväll utspelade sig följande och jag insåg efteråt hur sjukt hårt jag tog det hehe.

21:03 3% batteri, stolt över att hållt mig vaken så länge, sätter i laddaren och sätter på en ljudbok att somna till.
21:42 Vaknar till och upptäcker att mobilen är död, drar ur och i sladden, ser att mobilen känner av den och tänker att den väl måste ladda upp för atr kunna startas om.
21:43 Får hög puls, börjar tänka katastroftankar.
21:44 Försöker starta den utan att lyckas, står ändå att den laddar.
21:45 Försöker strunta i det och ta problemet imorgon (idag) för att jag vet att min sömn snart konmer fuckas annars.
21:47 Fortfarande extremt hög puls, typen öronbedövande.
21:48 Katastroftankarna kommer lika fort som en snubbe i älskog utan självbehärskning. Vad gör jag en hel helg utan mobil? Hur sk jag ha råd med självrisken till försäkring? Tänk om hemförsäkringen inte ens tar det? Vad kan felet va, tappade jag den inte i badrummet förut? När laddade jag senast? Mamma kommer ju bli jätteorolig om vi inte hörs på helgen helgen! Men jag kan ju försöka få igång min sega dator, logga in på facebook och skriva till henne där. Ååå, jag har ju inte varit inne på FB på flera månader, det lär ju finnas en del jobbiga meddelanden där som jag inte vill läsa men inte kommer hindra mig från att läsa?
21:59 Pulsen når oanade höjder, slänger av täcket och går med bestämda steg till medicinskåpet. Sväljer två extra sömntabletter och två beta-blockerare för att få ner pulsen. (Hej invant beteende att svälja piller när det blir outhärdligt, det var längesen!)

22:04 Hur ska jag kunna vakna på måndag, jag har ju ingen väckarklocka? Och 1200kr, HUR ska jag få fram det till självrisken? Jag kan ju inte leva utan mobil?! Kan inte gå ut och gå utan något i lurarna, inte se på tv, inte läsa böcker, inte underhålla mig med bloggar, inte mysa på Instagram, inte skriva, inte ta bilder, inte lyssna på musik. Alla mina bilder? Är de inlagda i ICloud? HUR SKA JAG KLARA DEN HÄR FUCKING HELGEN? Vad ska jag ens göra med alla timmar? 
22:06 Slänger av täcket pga extrema ångestsvettningar, hämtar en annan adapter och sätter direkt i väggen istället för förgrenaren och går ut på balkongen för att röka en äcklig fimp (återigen. Projekt sluta helt)
22:08 Telefonen har startats. halleluja!
22:09 Jag skrattar åt mig själv och mina sjuka känslor, det kändes på riktigt som livets undergång, nattsvart och hopplöst.
22:10 Skriver en Instastory om det som precis hände.
22:12 Telefonen dör igen och går inte att starta, jag undrar varför jag la 3% batteri på att skriva en story istället för att informera mamma. 
22:14 Tabletterba börjar verka, jag tar ett djupt andetag och tänker att den ju startades nyss. Något är nog fel men den kommer funka
05:59 Vaknar och det är 100% batteri. Ordningen återställd.

Ja, det är ju svårt för den här kroppen att känna lite, det är som vanligt allt eller inget hehe. Batteriet har börjat vara sämre senaste veckorna, har trott att det beror på kylen och typiskt Apple-batteri men nu har jag ju bara legat i sängen och läst bloggar/scrollat Instagram. Ändå hat jac efter tre timmar bara 57%? Har alltid låg ljusstyrka pga ljuskänslighet, aldrig bluetooth, platstjänster eller många flikar öppnade i bakgrunden som drar onödigt batteri. Jag tror iaf något är fel så den inte laddar lika mycket kapacitet som den gör av med, vilket gör att det minskar vid 3-4% till död trots laddare i. Ungefär som när man har en svagare adapter.
Men så kom jag på att min mobil ju firar ett år typ nu och vi vet ju att livslängden för en smartphone inte är så lång så vi ska tvingas köpa nya. Kanske har min mobil levt en tredjedel av sitt liv och har precis som mig levt ett tufft liv (mycket tappningar, mycket användning och ännu mer användning) och dörför börjar komma in på livets höst?
Iaf är jag ohälsosamt beroende av min mobil och måste hitta ett skyddande skal asap. Skärmen har ju redan varit sprucken ett halvår så den är ju känslig som den är.
Så, där har ni min gårdagskväll. Ett typiskt barn av sin tid med känslorna utanpå kroppen och som inte kan känna lite utan är typisk svart/vit beroendeperson.


#1 - - Ellie:

Jag har haft samma med telefonen flera dagar .. är det inget strömslukande virus jag har att göra med så lär det bero på att det plötsligt blev kallt som du säger. Känner mig rätt säker! Kanske en liten mobiljacka kan vara nåt så den håller sig varm och go. 😀

Svar: Den vill inte ladda över 2% 😩
Cecilia Axelsson