En onsdagsmorgon

(null)


Godmorgon världen, vilken uuuunderbar dag (som visserligen kunde börjat bättre). 

Vaknade typ fyra sista gången och sen var det stört omöjligt att somna om. Låste upp telefon och möttes av bloggkommentarer där den ena kommenterade på ett inlägg jag skrev i vintras om benzo-tabletter på gatan innehållande fentanyl. Kommentarskrivaren frågade helt öppet om han fick köpa fentanyl och att han själv fick underhållsmedicin, så jag inte behövde oroa mig för att han skulle gola. Hur han fick det till att jag fortfarande säljer och hur han tänkte när han sen skrev en öppen kommentar som alla kan läsa vet jag inte. 

(null)


Andra kommentaren innehöll någon dåre som skriver att hen suttit och granskat mitt brottsregister. Hen kommenterade igår på gårdagens inlägg om matkostnader och frågar om jag har glömt att jag hade rättegång i början av 2017. Man ba’ aaa jag hade glömt domen för ett brott jag begick 2016 (stöld på Ica Maxi) och fick ha rättegång via telefon då kallelsen kommit tlll exet som inte gav den till mig. En rättegång som gav mig 6månaders skyddstillsyn, nya skulder hos Kronofogden efter att ha varit nollad ett år och behandlingsprogrammet PULS som typ räddade mitt liv. SOM jag hade glömt, tur att det finns människor utan eget liv som tycker det är intressant att läsa mitt brottsregister och då kan påminna mig om allt jag glömt (tips: förundersökningarna är intressantare och allt det här har jag redan bloggat om så googla istället för att pröjsa Lexbase eller ringa tingsrätten om mina domar).  

Eller blandar jag ihop? Det kanske var rättegången då jag typ bad tingsrätten om extra skyddstillsyn (löjligt rädd för att bli av med frivården hehe) men bara fick böter? Äh, never mind, det är ju ännu större tur att det här är min blogg och jag kan radera varenda liten kommentar jag inte vill ha här. Lalalala, this is my blog. Jag hänger ju en del i Bloggbevaknings kommentarsfält när min hjärna inte orkar läsa mer avancerad läsning och tonen där inne har blivit så jävla hård, bitter och elak. Behöver hela Sverige semester för att inte gå bananas på internet? Och vad är det för människor? Jag tänker att det är alla typer av vanliga människor som behöver få utlopp för den bitterhet de inte vågar visa irl och därför gör det anonymt, gömda bakom skärmen. Att det är människor som aldrig skulle våga stå för samma åsikter om de pratade med någon öga mot öga. Instagram är ju snällare på så sätt, där krävs ju att man gör en fejkprofll för att inte behöva stå för åsikten och det steget är ju lite längre än i affekt kommentera anonymt. 

Och det här med kommentarer, jag är jävligt transperant i bloggen men när det gäller kommentarer som inte på ngt sätt är konstruktivt utan bara vill nedvärdera, trycka till, vara hatisk eller ex. innehåller mins ex:s riktiga namn, något om andra personer än mig själv etc så kommer jag radera och blocka IP-numret för vidare kommentarer. Så är det bara, det finns ingen mening i sådana kommentarer och det är bara ett tiotal av de typ 800 kommentarerna jag haft sen start som jag gjort så med. I slutändan är det här min privata blogg och jag har förmånen att få bestämma vad som ska florera här samt bestämma vilka som får fortsätta kommentera. Svårare än så är det liksom inte.


 

Sen är det 27:e vilket ju innebär dagen då jag vanligtvis får pengar, kan vi bara bestämma att jag alltid lyssnar på magkänslan hädanefter? (Det har jag aldrig skrivit i den här bloggen förut...) I samma byggnad som jag arbetstränar finns arbetsförmedlingen, arbete och intergration samt socialkontoret inkl ekonomiskt bistånd. Jag lämnade in min ansökan typ 15:e (ska vara inne senast 20:e) i hopp om att få pengar 25:e som innebar 1-års dagen you know.

Inga pengar på kontot och jag har haft dålig magkänsla, innan jag gick till gymmet igår tänkte jag hoppa in och dubbelchecka då jag inte hade något väntande belopp på internetbanken. Men det står inte alltid så jag tänkte att jag väntar tills idag för att se om det kommer något. Hur kunde magkänslan veta att något var struligt? Och varför lyssnar jag aldrig trots att det enda jag tjatar om är att jag måste lyssna på magkänslan? Det är typ tredje gången i år det är försenat, de två första gångerna pga att min handläggare var sjuk. Känns inte legitimt att det ska drabba mig då jag har räkningar att pröjsa. Och nu måste jag vänta till 10.00 för att ringa för att jag inte är fysiskt där idag.

Jaja, allt brukar ordna sig till slut. Onsdag idag vilket innebär att jag och mamma ska till Vadstena där det varje onsdag är nostalgiafton med massa fina bilar. Nice onsdagsnöje med andra ord. Men först ska jag göra onsdag. Godmorgon på er! 


#1 - - Anonym:

Ja det är ju tur att du kan radera kommentarer där din trovärdighet ifrågasätts pga att du ljuger. Istället för att stå för det och berätta sanningen.
Det här är bara konstruktiva tankar och ifrågasättanden.
Du säger fortfarande Ica Maxi när det var smink på H&M och inte mat. Svarar inte på frågan om det är okej att stjäla smink bara för att man är påverkad och har dåligt med cash?
Man kan inte be om skyddstillsyn, eller utnyttjade du systemet för egen vinnings skull?
Vad ljuger du mer om? Konstigt att någon skriver och frågar om fentanyl? Ljuger du om det med? Kanske har han också sett dig full på krogen under senaste året?

Svar: Men snälla, du använder VPN för att kunna kommentera på min blogg, förstår du hur desperat det verkar? Jag tog bort din kommentar för att det fan inte är hälsosamt att skriva till någon att man kollat upp dennes brottsregister, det säger en del om dig/er och hur ni försöke projicera er negativitet på mig? Jag kan ju inte låta bli att undra varför jag fortfarande är så viktig, men va fan, vem är jag att inte ta det som en komplimang.


Ingen ifrågasätter mig annat än du och din lilla ”ifrågasättning” är att fråga om jag glömt en rättegång för att du tror att man har rättegång i samma veva som ett snatteri/stöld, så du gör det som en grej att påstå att jag inte är transparent? Hehe... ja, det kan man väl också kalla ifrågasättning tror jag hehe. Eller nä... det kan man fan inte.


Alltså.. vad vill du höra? Att oj vad du är duktig på att ifrågasätta (tips: det är bra att ha lite kunskap om man vill ifrågasätta, man framstår inte så dum då). Sen att jag har blandat ihop två av butikerna jag åkt dit på? Ja, det gjorde jag visst. Fick bara böter på den rättegången jag hade 2017, skyddstillsynen och allt det fick jag på rättegången innan, 2016. Hur är det ens viktigt, en gång Ica Maxi och en gång H&M, förlååååt att jag pundat sönder mitt minne och blandade ihop de två. Snäääälla ifrågasätt inte min trovärdighet för att jag har kasst minne, hela min värld raserar ju om du inte tror dig. Ååå du vise, snällt förlåt mitt barma minne.

Men wihooo, grattis till bra detektivarbete, du borde söka jobb på Uppdrag Granskning. Du är typ den bästa grävaren jag någonsin stött på. Men jag fattar inte varför du tror att jag bryr mig om att du sätter ihop en egen sanning som i din värld blir ett ifrågasättande på trovärdigheten? Om någon inte tror mig är väl inte det mitt problem på något sätt? Det är typ lika ologiskt som att man tatuerar sig för att framstå som bad-boy inför yngre flickvän, eller tar lån för att man har så enorma mindervärdeskomplex att man inte kan leva med att samma flickvän har dyrare bil. Så ologiska saker liksom. Finns det ens människor som är så ologiska? Det är ju bara tragiskt.

Om du har sån stenkoll på mitt brottsregister som du vill framstå som, så vet du ju att jag åkt dit på både Ica Maxi och H&M, so Whats the deal med att jag glömmer bort vilken gång som tillhör vilken rättegång? Att fråga om jag har glömt en rättegång och hänvisa samma rättegång till att jag inte prioriterar mat är inte konstruktiva tankar. Det är att dumförklara sig själv för att det inte finns någon logik. Tror du behöver lära dig lite Google och inte använda ord du inte förstår.


Jag kommer aldrig kunna svara på dina frågor på ett sätt som du blir nöjd på ändå, så det finns ingen anledning att vi fortsätter diskussionen, för oavsett så skapar du din egen sanning. Det märks ju rätt tydligt på denna kommentar.
När har jag sagt att jag har stulit mat under de gånger jag åkt dit? När har jag rättfärdigat ett enda av mina brott och när har jag sagt att det är okej att stjäla? Tror du seriöst att man kan be om skyddstillsyn och få det? Om du tror det är du fan dummare än du redan framställer dig själv. Vi bor i ett land där 97% av våldtäktsdomarna inte leder till fällande dom och du tror att jag har privilegiet att be om ett straff och helt sonika få det? Hehe... förlåt men det är fan komiskt naivt.

Och nu kommer ju ytterligare en ologisk sak: var är sambandet om jag springer på krogen alla 365 dagar om året till att jag säljer fentanyl? (Har du sett mig full på en krog senaste året är det tyvärr inte mig du sett) Alltså ja... hehe. Det går säkert hitta en förklaring om man vill missförstå allt, är alla som är på krogen drogförsäljare då eller? Men ja det är lustigt att någon skriver och frågar, du får jättegärna tro att jag ljuger om du vill. Vad spelar det för roll om vad någon annan än jag tror? Jaaa, nu fattar jag! DU bryr dig så jävla mycket om vad andra tycker om dig, så utgår du från att jag är likadan. Sorry syster, I’m not.

Vad jag ljuger mer om? Ja, jag skulle ljuga om jag sa att det inte gick att hitta svaren på allt du undrar i min blogg. Så sätt dig på Google eller läs igenom bloggen så hittar du allt ang. Stölderna. Så slipper du vara stalker och leta i mitt brottsregister, använda VPN för att kunna kommentera och framstå som om läsförståelse inte är din grej, logiska förklaringar inte finns i din värld och du slipper framstå som så fruktansvärt jävla bitter. Plus att du påstår dig ha sett mig full på krogen? Det är fan läskigt på riktigt att du skriver så.

Sen tror jag att jag skrivit om faran i att skapa sina egna sanningar istället för att faktagranska och basera på faktiskt kunskap i något inlägg. En av sakerna jag lärde mig på behandlingsprogrammet jag gick på frivården under skyddstillsynen du tror man kan be om att få och också få det hehe, så det har jag nog bloggat om.

Så, det var det lilla roliga. Fan vad jag är bra på ordbajseri, så lycklig över den gåvan gud gett mig. Visst är det ändå härligt att jag kan välja vilka kommentarer jag vill radera och inte? Fortsättningsvis kommer jag antagligen radera varenda en från dig och vet du vad? Du får ifrågasätta min trovärdighet hur mycket du vill, för din åsikt om min trovärdig är så irrelevant en åsikt kan va. Så det är upp till dig om du vill lägga tid på det men jag har bättre saker för mig, typ kolla på när tvättmaskinen tvättar mina kläder. En tvättmaskins-minut känns ju sååå lång, eller hur?

Pusselipusselipusselipuss 😘
Ceclia Axelsson, Mjölby