Är du ensam på julafton så kan vi ses ikväll!

(null)
 
Godmorgon vänner!
Jag kom precis att tänka på julafton i fängelset 2015, hur det måste känts för min mamma och syster att fira själv med vetskapen om vart jag var och hur mycket jag ändå uppskattade det lilla i den julen. Ofta tänker jag på hur det värsta behövde hända för att jag skulle få någon form av självinsikt, inte bara i kriminaliten och missbruket, utan egentligen mer en insikt i vad som faktiskt är viktigt. Att dyra julklappar, stora familjer, yta, statusprylar och fasader inte spelar någon roll alls om inte insidan mår bra. I fängelset hade vi förberett julbord i en halv evighet, när jag vaknade på morgonen hade en tjuv ätit upp julklapparna jag hade slagit in till mina närmsta vänner och förmiddagen spenderades med att försöka slå hitta tjuvgen (aka en mus som lyckats ta sig in på den stänga avdelningen på Sagsjöns kvinnoanstalt, varför man nu gör det frivilligt?) som ätit upp mina julklappar.
 
Kyrkan kom med kyrkans version av goodiebas fyllda med sånt vi fick ha i fängelset: böcker, hudvård, kalender, strumpor, godis och smink. Det är den finaste julklappen jag fått, slår alla jular med klappar för tusentals kronor med hästlängder. Betydelsen var så enorm, att det fanns människor som tog tid från sina egna julfiranden för att förgylla fjorton inlåsta, kriminella kvinnors julafton. De flesta jag satt med var också mammor med omjändertagna barn vilket gjorde dagen ännu värre och senaer kom pensionärsföreningen och spelade bingo med oss.
 
Det är inte alltid lätt att försöka tänka bort att det är jul, jag vet det och låg med mycket ångest blandad med euforisk glädje i fängelset. Ringde till min bästis, mamma, syster och Simon om vartannat men försökte hålla distans för att inte  påminnas allt för mycket om att vi inte var tillsammans. Så idag tänker jag börja julafton men det jag älskar alra mest men som inte är något spekatulärt: jag ska ställa mig på yogamattan och äta en lång, god frukost innan jag sätter mig på tåget till mamma. Och för att allt ska va precis som vanligt så har såklart min laddkabel gått sönder, tolv laddkablar på tolv månader - 2018 check. Har således 5% batteri men som tur är har bästis sin butik öppen på förmiddagen så jag kan kika in där på vägen till mamma och köpa mig en.
 
Och glöm inte bort att är ni ensamma, trötta på släkten, vill varva ner eller bara hänga så ses vi på min Instagram Prisonbeauty ikväll klockan 19:00
#1 - - Ellie:

God jul fina du! ❤❤❤❤❤