Att inse vilka krig som inte är mina att kriga

  (null)

"Det skär i hjärtat men jag låter det vara, alla måste skapa sina egna erfarenheter" skriver kvinnan jag pratar med på Instagram när vi diskuterar ett konto som lyckas lura människor på pengar med en historia som ändrats och förvärrats ju större kontot har blivit. Tänk att en så lätt kan komma till insikt genom att prata med kloka människor som har mer livserfarenhet än sig själv. Jag har alltid haft det problemet, krigar andras krig och vill curla varenda jävel när de inte kan själva. Tar ansvar för andras måendet, vill städa upp och säger ifrån när någon som har svårt att själv säga ifrån. Detta tar såklart sjuhelvetes mycket energi, gör att jag hamnar i dispyter med människor som sen påverkar mitt liv och slutligen står jag där och undrar varför ingen krigar för mig.

 I fängelset var i princip första gången i mitt vuxna liv som jag insåg att vissa krig inte var mina att kriga. Det fanns grupperingar när jag kom in och båda sidor försökte få mig till deras och jag kände mig supermogen när jag sa att det kriget inte var mitt. Sen kunde jag såklart inte vara tyst i all evighet, det kliar liksom fysiskt i kroppen på mig när någon blir utsatt eller jag anser det vara orättvist. Ord kommer genom min mun utan att jag hinner hindra men nu för tiden har det oftare funnits i mig ett tag. 

Sen kunde jag inre va helt tyst i fängelset ändå och det ledde till en del bråk men helt och hållet kan en ju inte ta bort en sådan egenskap, inte när det känns fysiskt i kroppen. Men jag valde iaf mina krig, jag fick inga konsekvenser och vakterna kunde se igenom den 55-åriga kvinnan som suttit 23år av sitt liv i fängelse och försökte lägga en massa skuld på mig när jag var den första att säga ifrån.
Aja, när kvinnan på Instagram skrev sådär i lördags landade något i mig. Det är jättesvårt att se människor må dåligt, bli lurade, behöva hjälp och så är man en sådan som vill rädda världen. Men om jag räddar allt och allt lär de sig ju inget och det är ju genom erfarenheter en växer. En mening och jag fick en ny insikt. Älskar insikter!
Måndagmorgonen och jag har knappt lämnat sängen under helgen, den där livmodern har fortsatt försökt gräva sig ur min mage och jag har fått all mensvärk som sparats under de tre fiffiblödar-fria månaderna. Idag öppnar äntligen caféet på arbetsträningen och jag hoppas för allt i mitt liv att det kommer generera mer arbete, mindre dötid och mer stimulering. Tror senaste 1,5 månadens mående beror på understimulering och för lite tid. Imorn kommer en av kvinnorna jag klickat bäst med tillbaka från semestern men tyvärr har hon bara en månads anställning kvar. Det är både bra och dåligt med att folk kommer och går, jag får öva på min sociala förmåga men får ingen direkt trygghet. 

Jag har iaf kommit till en gräns där jag inte orkar vara öppen med mitt bagage, ni som har hängt med sen början vet ju att jag hade problem med gränssättning och att jag berättade min historia för att sen ångra mig pga inte ville ha den identiteten. Nu känns det lite lättare, det finns ju ett par som vet men den ena går på mammaledighet snart och de andra är arbetsterapeuter och chefer så de måste ju veta. Sen ska jag försöka vara mindre impulsivs och skylla på utbränt huvud när någon frågar varför jag arbetstränar. (Sen klickar jag med någon och pang! berättar ivrigt allt) Alltid allt eller inget. Men träning, träning, träning så lär jag mig nog en historia som är sann men inte berättar hela sanningen. 

Sö, det var allt för mig. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen försöka komma på hur jag kan dälja den 3cm blonda utväxten som gjort att mitt hårfäste krupit upp ett par centimeter. Mitt hår har vuxit som ogräs denna sommar och efter 10-14 dagar har utväxten varit så markant att jag har behövt färga. 

Skönt ändå, att ha såna i-landsproblem istället för existensiella problem (har jag tillräckligt av ändå).
Längtar till flower i skrivandet är tillbaka permanent 
Puss! 

#1 - - Ida:

Jag brukar köpa Garnier Nutrisse hårfärg som man inte behöver blanda allt av, utan bara blanda 1/4 per gång jag färgar utväxten... 80kr/4ggr blir 20kr per gång.. Det är överkomligt! :)

Svar: Ååå smart, tack!
Cecilia Axelsson