Recept: Glutenfria friterade mozzarellasticks


(null)

Igår gjorde jag mozzarellasticks och vad skulle jag vara för bloggare om jag inte delade med mig? Mozzarellasticks kan vara det top fem godaste jag vet och att dessa är glutenfria gillar min mage, den brukar protestera när jag äter vetemjöl genom att blii skengravid i fjärde månaden. Enligt receptet ska det vara mozzarella som inte legat i vatten men iom att den är dubbelt så dyr tog jag vanligt vilket gick lika bra.

Tid: 30 minuter + 30 minuter i frysen
4 portioner 
Du behöver:
  • 0,5dl vatten
  • 2st ägg
  • 2dl ströbröd (ev. glutenfritt)
  • 0,5tsk vitlökssalt
  • 1tsk oregano
  • 1tsk torkad basilika
  • 1dl vetemjöl (jag tog majsmjöl)
  • 0,75dl maizena
  • 400g mozzarella
  • Olja till fritering 

(null)

Gör så här:
  1. Skär mozzarellan i stänger.
  2. Blanda uppvispat ägg och vatten en skål.
  3. Blanda ströbröd och kryddor i en annan skål och majsmjöl + maizena i en tredje skål.
  4. Vänd mozzarellan i först mjölblandningen, sedan ägg och sist i ströbröd. 
  5. Lägg de panerade mozzarellasticksen på en tallrik i frysen, minst en halvtimme men går lika bra att förbereda dagen innan, detta underlättar friteringen.
  6. Värm upp olja, antingen i fritös eller kastrull, till 180grader.
  7. Fritera mozzarellasticksen i 30sekunder till de blivit gyllenbruna.
  8. Ät, njut och prisa dess existens.