En natts avtändning

Alltså.
Alltså fy fan vilken helvetetes kukig natt. 

 1. Har glömt hur avtändning känns.
 2. Känner mig extrem pundig som har "utsättningssymptom" 👈 läkarspråk för avtändning.
 3. Har vaknat var 20:e minut hela natten med diverse sjuka drogrelaterade mardrömmar.
 4. Hade glömt hur avtändningssvett luktar ren giftig ångest, frossa-svettningar i en återkommande cykel.
 5. Muskelryckningar deluxe som gör att jag hoppar upp en meter i sängen (kanske överdriver lite pga bitter)
 6. Är också bitter på mobila teamet. För ett par helger sen gav de mig för lite medicin och pratade om att den mänskliga faktorn kan fela + gav mig ny. Den mänskliga faktorn kan tydligen inte fela om en är patient.
 7. Magknip och magkramp = inte kunnat äta på nästan ett dygn nu.
 8. Myrkrypningar så jag vill hugga mig själv i benen.
 9. Fem minuter KÄNNS som två fucking timmar. 
 10. Har fått höra ett par gånger senaste dygnet att jag inte ska känna efter, förstår att man bara vill väl men plz ring nästa gång du har magsjuka + 40 graders feber + influensa SAMTIDIGT! Så ska jag råda dig att försöka att inte känna efter... Addera kemisk avtändningsångest, drogsug och uppgivenhet. Inte så jävla lätt då. 
 11. Nej, jag är inte jätterolig att ha att göra med just nu.
 12. Låter säkert hårdare än jag menar men det är frustrerande att ens känsla bagatelliseras och förminskas när en själv är mitt i det.
 13. Kommer säkert ångra mina ord när jag svalt (neeej!!!!) lagt tabletten under tungan.
 14. Jag vet att det är långt ifrån en fullfjädrad avtändning men det är tillräckligt mycket påbörjat för att jag ska må bajs. 
 15. Hur fan kan jag ha haft avtändningar tillsammans med pojkvänner? En vill ju inte vara i närheten eller prata med någon. 
 16. Kan inte fåglarna bara sluta fucking kvitta? 
 17. Vad händer med blod-blablabla när en har avtändning? Fötter + händer = så kalla men samtidigt svettiga.
 18. Bra återhämtningshelg jag haft... Kommer inte jobba idag pga kommer inte orka göra mig i ordning + kommer ta ett par timmar innan jag är på banan igen.
 19. Kommer däremot åka till Linköping efter lunch och träffa två kvinnor jag lärde känna i mars när Carl Adam Tillberg-dramat satte igång. Fint att det kommer något bra även ur den smutsigaste skiten. 
 20. Hur kan klockan bara va 05:12 när jag började skriva för typ tre minuter sen?
 21. Ser ni ett vrak 06:44 på pendeln mellan Skänninge - Mjölby med neddragen keps, solglasögon och svag rygg? Hälsa inte på henne, hon hatar människor just nu och kan inte ta ansvar för ev våld (iom att Carl Adam inte kan lova det behöver väl inte jag helmer?) (tur att en kan skämta iaf)
 22. Vi hörs senare, då ska vi prata om o-ombedda råd. Orkar ni inte vänta till dess så hå in på Tacknejtack på Instagram. Hon har satt huvudet på spiken ang tips & råd en alltid får trots att en inte bett om det.
 23. Kan klockan bara bli 06:30 så jag kan få gå? 
MEN JAG FUCKING FIXADE DET UTAN ATT TA ÅTERFALL!!!

#1 - - Anonym:

Dina beskrivningar borde hålla vem som helst från att någonsin vilja ta någon form av illegal subsrans. Säger jag som aldrig varit intresserad av att prova. Starkt jobbat, var sjukt stolt över att du klarade detta!!!!

Svar: Ja och det där är bara början, det blir MYCKET värre.

Och det påminner mig om att återfall INTE är värt det.

Tack ❤️
Ceclia Axelsson, Mjölby

#2 - - Ellie:

💪❤

Svar: <3
Ceclia Axelsson, Mjölby

#3 - - Anonym:

Hallå! ! ! Nej avtänd kan du omöjligt vara. Möjligen rent psykiskt då men fsykiskt är typ omöjligt. Subutex,buprenorfin har ett tak. Har du dagl tagit från 4 tom 16mg är där ej någon skilnad du kan vara utan ganska länge typ 48tim utan problem. PLEASE. Få ej andra o tro man bler så sjuk på buprenorfin,ej illa ment, . En riktig opiat typ varor,morfin etc avtändning kan ej gämföras med buprenorfin. Flesta länder är buprenorfin en svag opiat typ tramadol o får skrivas ut av alla läkare mot opiat missbruk då. Är intressant o kolla SWE narkotika politik via patienter,läkare mfl. Sköt om dig. Ska läsa din blogg. Gör du bra,små misstag är ok.

Svar: Jag förstår hur du tänker, till hundra procent men jag håller inte riktigt med.
Jag hade inte själv beräknat att få de fysiska symptom som jag fick. Som jag beskriver väldigt noga i senaste inlägget om det så är det de första symptomen jag fick och att andra dagen upp till sjunde-fjortonde är de värsta. Jag har under missbruket upplevt att avtädningar kommer snabbare ju mer jag ökat doser och ju starkare substanser jag valt att gå över till. Sista åren började jag få avtändnignssymptom samma dag om jag inte fyllde på. Att gå utan buprenorfin i 48 timmar kanske fungerar om en inte har någon tolerans men efter tio års missbruk fungerar inte halveringstid så som i början längre. Och det du säger om 4mg vs 16mg stämmer ju inte riktigt efter en lång tids beroende. Du tänker inte på de nya riktlinjerna som kom förra året, att allt över 16mg kan inte kroppen ta åt sig vilket gör att forskare menar på att allt över 16mg är "onödigt" ur fysisk perspektiv?

När jag började LARO i mars 2017 fick jag 6mg och var säker på att åtminstone 8mg skulle funka på mig, då jag snortade i snitt 1-1,5 8:a om dagen som jag höll mig frisk på. Jag var tydlig redan från början att jag ville hålla så låg dos som möjligt, därför valde jag att ta min sista höjning från 12mg till 14mg först efter 8 månader. Iaf, tre första månaderna i LARO när jag gick på 4-10mg fick jag avtädningssymptom redan efter tre timmar och det kan omöjligt vara placebo då jag ställt in mig på att fungera vid 8mg. Helt enkelt för att min tolerans var så hög att inte ens 10mg tillgodosåg behovet. Om 4mg skulle vara likställt med 16mg skulle ju ingen behöva gå över 4mg?

Jag har inte heller påstått att jag fått en full avtändning utan som jag beskrivit början utav en. Och det är det jag fick, givetvis spelar rädslan inför att få en väldigt mycket roll, då jag lidit mig igenom så pass många att jag vet dess exakta faser men det här dygnet innehöll alldeles för mycket fysiska symptom som jag inte hade i beräkning att få. Om jag missat att ta min sista 2:a av 14 och glömt bort att jag inte tagit den känner jag symptom efter någon extra timme. Tung kropp, kaninpuls, ångest, ryckningar/stickningar i leder och muskler, huvudvärk, svettningar, frossa etc. Tar jag medicinen på morgon en timme efter dagen innan börjar jag få små symptom. Möjligtvis är det väldigt individuellt hur fort en förbränner substansen men för mig kommer symptomen väldigt fort och jag vet många med mig som går LARO som känner likadant. Man ska ta substansen ungefär samma tid varje dygn för att halveringstiden är 20-24 timmar och efter ett dygn har hälften hunnit försvinna. . Det är ju samma sak som att en behöver öka sin dos i missbruket för att en blir tolerant. En "vanlig" människa som aldrig missbrukat skulle ju bli vansinnigt påtänd av 4mg medan det för mig varken gör från eller till. Genom att missbruka förstör man hjärnans opiatreceptorer och ju längre/starkare missbruk en haft desto med förstörts receptorerna. ¨

Jag jämför inte opiater med buprenorfin-avtädning, men det betyder ju inte att buprenorfin-avtändningen inte är jobbiga. Jag har hört många som är gamla i gemet och gått LARO tycka buprenorfinabstinensen är mycket värre än heroinets abstinens. Jag vet också att jag inte är ensam om att ex. lyrica-avtändning är värre än ex. fentanyl och lyrica är inte ens narkotikaklassat så det behöver inte alltid vara en tyngsta substansen som är värst. Samt att det ju är väldigt individuellt.

Njae buprenorfin går inte att jämföras med tramadol, möjligtvis dolcontin eller oxycontin/oxynorm. Att det skrivs ut för tramadol-missbruk finns det väldigt delade meningar om, å andra sidan är inte tramadol-missbruk ett vidare lätt missbruk heller så det är klart att de ska få behandling. På ett sätt är det ju att gå ett steg upp på opiat/opiod-stegen att gå från tramadol till buprenorfin. Det skrivs ju idag ut buprenorfin mot tramadol/tradolan-missbruk även i Sverige.

(Anledning till att jag i inlägget använder mig av ordet opiat är för att det inte skulle gå att skriva exakta substanser eller opiat
Ceclia Axelsson, Mjölby

#4 - - Tony:

Hej Cecilia, har sökt efter någon med problem jag själv är väldigt bekant med. Svårt att hitta bloggar som inte är uppdaterade 1800 frost ju... blir glad när hal läser om hur du kämpar, grym är du!

Svar: Ja, jag letar efter någon sån bloggar om liknande upplevelser men har inte lyckats än :/. Har du något förslag?
Ceclia Axelsson, Mjölby

#5 - - Anonym:

Godkväll. Givetvis har vi olika förbränings,halvering mm tider. Men så mycket skilljer dom trots allt inte sig ått,en ca tid på 3-4tim med normalvikt mer skiljer det ej. Att buprenorfin=dolkontin,oxycontin, tycker jag ej. Buprenorfin går ej att överdosera dvs går ej att dö på sk noda mm,vilket dolkontin,oxycontin gör tom utan problem. Då mennar jag utan alko,benso mfl. Tramadol har en stark avtändning pga det är besläktat med ssri preparat. I usa är lyrika narkotika klassat o kommer o ble i Eu oxå. I usa är det fler som dör av oxy mot heorin. Ett Swe,Fin,Nor problem att lösa o skjuta i sig buprenorfin. Sköt om dig.

Svar: Halveringstider må fungera i början men efter 5-6 år av dagligt missbruk upplever jag att det är långt ifrån som då.

Nej, buprenorfin är möjligtvis inte lika lätt att överdosera på men det går ju att både nodda på (för den ovana) som det gör på tramadol/tradolan. När jag jämför styrka på opiater/opioider anser jag dock inte att det baseras på hur mycket en noddar då det också är väldigt individuellt, påverkas av tolerans etc. Ex. dolcontin var exets favorit och han noddade mycket medan jag inte alla upplevde samma effekt, det gör ju att upplevelsen är subtil.

Lyrica borde vara narkotikaklassat, absolut. Det jag ville visa med den jämförelsen är att ”starkast” preparat inte nödvändigtvis ger värst avtändning.
Ceclia Axelsson, Mjölby