Man mår aldrig så bra som efter man mått dåligt.

(null)


Hej sista tisdagen som 20-någonting och sista tisdagen som jag är drogfri under ett år (förhoppningsvis for ever and ever and ever). 

Igår hände något som jag inte vet riktigt vad, varför eller hur. Det bara hände liksom och jag fock euforirus av lycka och kände att äntligen ta mig fan, det var ju på tiden. Mina damer, herrar och icke-binära, jag har legat!!!! (Skoja, man måste våga va ensam med snubbe utan droger och alkohol för att det ska hända. Vilket inte är min cup of tea just nu). Morgonen började segt där jag trackade instastory med tusen frågor om mänskligheten, varför den är ond (alltid överdriven dramaqueen i mig) och klargjorde att typ varenda människa som fuckar mig kan dra år helvete. 

(null)


En märker att jag är gammal kåkfarare när jag blir arg, svär som en borstbindare (betyder det svära som en typ sotare?). Eller ja, svär ju typ jämt lite för mycket. Har läst så många artiklar där de deklarerat att svordomar är ett tecken på intelligens och gjort det till min inte-det-minst-subjektiva sanning. I alla fall, morgonen började dåligt och argt men som vanligt går allt att bota med mamma-röst-i-telefon. Skolkade och ringde henne, gick runt och såg viktig ut när jag pratade för att lura omgivningen att jag pratade med någon instansmänniska. Kom tillbaka och chefen sa skrattande att jag faktiskt fick koka upp de 15 portioner potatis jag nu skrubbat i en över en timme men ändå hade 1/3 kvar.

Det är inte så allvarligt som det låter, det är så mycket dötid på jobbet nu sista veckorna att en kan räkna på två händer hur många gäster där är. (Säger ju emot mig själv här iom att jac sagt att jag gjort 15 portioner). Äh, ni fattar. Det är inte stressigt och jag ser alltid till att hinna klart mina arbetsuppgifter. Vilket chefen också vet och vad som är anledningen till att Mjölby Kommun gjort en arbetsträningsplats åt mig på Skogssjön, för jag tar ansvar över att allt blir klart och jobbar med ansvar under frihet. Eller frihet under ansvar? 

Ska till Skogssjön på studiebesök på tisdag btw, de säger att det är värdefullt att kunna sälja hembakat där tack vare mig då de alltid bara haft köpefika. Jag som är skeptisk till alla former av komplimanger till mig och tror de bara säger så för att försöka peppa mig och invagga mig i falsk trygghet att jag gör något viktigt, tror dem inte. Kollar istället ner i bordet och svarar mmm för att inte komspirationsteori-skeptikern i mig ska märkas. Men, dit på tisdag iaf ska jag. 

(null)


Alltså det blåser storm ute. Bara jag som får känslan av höst? Känns som vi haft vår sommar iom det underbara maj och nu kommer höstmånaderna. Höst var min favoritårstid innan, tycker det är så mysigt att vainne och kunna tända tusen ljus men framförallt slippa svenska pressen på att man måste va ute och göra massa saker. Nu har ju den press-ångesten släppt, mycket på grund av att jag inte sover/är inne dagtid och vaken nattid. Plus är ute en del trots boende i lägenhet. Men kontentan är. Summan av fucking kardemumman är. Att det inte ens varit midsommar än (jag veeeeet, newsflash för er också?). Jag gillar ju lite mildare väder men det här är lite väl extremt, hoppas på att det blir lite mer sommar i år. 

Nu skriker magen. Måste göra flurre. Hur jag kan ha ordbajsat hit utan att jag kommit till den lilla klutt som är stommen i inlägget är en ständig fråga. Det är så här det låter i mitt huvud, hoppar fram och tillbaka mellan olika ämnen för att sen ta upp tappade trådar och knyta ihop säcken. Positiva är att såna här hoppiga inlägg skriver jag mest när jag mår bra och det mina vänner, är vad som hände igår. Jag. Mådde. Bra. Men först: frukost iform av mackor med leverpastej och gurka. Tänk att jag valt bort mackor i nästan ett år pga hjärntvättats av medias dieter. Mackor som är så gött, mår så mycket bättre av att inte ha några jävla förbud. Den här kroppen behöver all energi till att bli hjärnfrisk, äter ändå hälsosamt men inte så jävla maniskt. Hur kan man tro att alla kroppar passar utbudet av dieter när vi alla är prick jävla olika? Just det, frukost. Be right back. 

Saker som är jobbiga med leverpastejsmackor med gurka:
  • Tappar alltid gurkan när jag tar en tugga. Antar att jag liksom lutar mackan för mycket men fattar inte hur man ska kunna äta en lodrät macka?
  • Så svårt att bita av en tugga utan framtänder, har liksom inget att bita av gurkan med. Också ett problem. 
Så, nu har jag ätit frukost. Gick in för att äta lodrät macka och tappade inte gurkorna en endaste gång, poäng till mig. Problematiken i punkt två kvarstår dock.

Har iaf tömt alla mina recept på mediciner då högkostnadsskyddet strax går ut. Tack svensk välfärd för att ni hjälper mig att betala medicinering


Äh, ska vi lägga ner ordbajseriet och komma till vad som gav mig typ euforirus igår?
  • Hårt pass på gymmet där jag höjde vikterna, bara där sprudlade endorfinerna. Känslan av att känna sig stark är helt ny för mig och så jävla härlig. 
  • Bokade min födelsedagspresent från mammi, att jag ens palla stå och socialisera mig är nog för att hela dagen skulle klassas som bra. Jag fick nämligen en ansiktsbehandling av mamma iom att det där spa:t vi skulle bli bjudna på ställdes in. Så lycklig! 
  • (Fun fact: jag har redan varit hos denna hudterapeut, men låg då i mammas mage. Hon började alltså gå där för 30 årsen men va tvungen att sluta för ett par årsen när änkepensionen från pappa slutade generera pengar. När jag sa detta till hudterapeuten blev hon eld och lågor, såklart. En patient som gjorde som första hudbehandling där och sen gått dit en gång i månaden i typ 28år och nu står dottern där och ska göra sin första hudbehandling. Konstigt nog hade hon tänkt på mamma för en vecka sen, snacka om att cirkeln blir sluten. Dock ska jag inte dit förrän 1 augusti då hon va fullbokad och sen semester, hade tänt välja annan hudkliniken om det va så men kändes så mysigt att hon blev så glad och att det är dit mamma gått hela sitt liv så jag väntar hellre. 
  • Satte mig mitt i ett dött Skänninge och skrev förra inlägget
  • Jag börjar fucking städa!!!! Har på riktigt försökt en månad, kanske mer? Har aldrig haft så stökigt som senaste månaden och jag nös av damm när jag dammsög under sofforna. Det är som att det enda jag orkat är att jobba, träna, sova. Och så helt plötsligt finns energi för städning? Mår ju ännu sämre av stök egentligen. Städa halva lägenheten aka 44 kvadrat innan det va kväll och jag gav upp.
  • Varken sov eller vilade ens en minut???? Bara sådär. Från tre timmar varje eftermiddag till inget. Fattar att det här kan va övergående men bara en dag av energi behövs för att jag ska påminnas om att jag inte alltid kommer va så satans hjärntrött.

(null)


Beror det på att jag åt ett lagat mål mat innan träningen? Att det inte är så varmt? Att jag har slutat ha ångest inför helgen pga första gången jag har planer som inte känns lite jobbiga i magtrakten? Beror det på att jag nu ser fram emot helgen? (👈 Trodde aldrig jag skulle skriva). Eller att jag överdoserade sömnisar i söndags efter att ha vaknat av att jag skrek rakt ut i ren ångest pga dröm att jag va tillbaka hos Simon i missbruk? Jag veeeet inte och jag försöker att inte behöva veta. Jag vet bara att det kändes så bra, plus för att jag också vände dålig morgon till bra dag.

Tänk, ett helt jävla inlägg om att jag orkade städa, öka vikterna på jobbet och inte sov ens en minut. Hoppas på att orka städa klart idag, för det är fan en frihet i att ha det städat. Tycker jag iaf. Simon som har ADHD föredrog ordnat kaos, så alla är vi olika. Vilket väl är en jävla tur.

Livet alltså, man mår aldrig så bra som när man mått dåligt. Nu måste jag göra i ordning mig för jobb, det kanske blir två inlägg idag också? Vem vet, kanske kan jag t.o.m pyssla och göra mer kreativa inlägg snart? Puss på er, ni är bäst näst efter mig (👈 Skoj!!! Eller?).

#1 - - Anonym:

Kåkfarare? Ehhhh du har suttit inne EN gång och vilken säkerhetsklass va det?

Svar: Åååå tack 😍😍😍😍!!! Hade inte du skrivit så hade jag fortsatt tro att jag har suttit i fängelse 73573 gånger. You Made my onsdag, weeeeeei! Det är ju bara EN gång, här går jag runt och trott 73573 gånger tihi. Så dum man kan va.

Hmm... säkerhetsklass? Om jag var inlåst 23h per dygn varav 12h i min cell. Vad tror du det var för säkerhetsklass då? Jag kan ge dig en ledtråd: det finns två säkerhetsklasser på kvinnliga anstalter i Sverige, 1 och 2.

(Med tanke på din oförmåga att förstå ironi kan jag ge ytterligare en ledarens: 1 är öppen och där var inte jag)

Och ang. ”Kåkfarare” googla sarkasm och ironi, vännen. Så kanske du slipper ta saker så allvarligt. Man brukar fatta att jag använder mig mycket av det efter att ha läst bloggen ett tag (om man har någorlunda läsförståelse). Eller vet du vad, hade jag seriöst velat kalla mig kåkfarare hade jag gjort det oavsett vad du tycker, din anonyma åsikt känns väldigt... irrelevant.

Glad midsommar 😘!!!!
Ceclia Axelsson, Mjölby