357 dagar utan knark och sista söndagen som 29-åring

Det fanns en tid i mitt liv när jag alltid hade snittblommor från blomsterhandeln hemma, med med så mycket annat som jag fått annat perspektiv på blir jag lyckligare av att plocka egna i skogen


Hej vänner!

Jag är inne på min 357:e dag utan knark, min sista söndag som 29-åring och vaknade med lite pirr i magen, nästan herregud-vad-livet-är-nice-pirr? 

Längesen sist, varje gång jag kommer ur en manisk pepp-period där jag endast behlver fyra timmars sömn men ändå håller igång hela dagen, så tror jag att downperioderna är vad som är vardag. Jag har ju aldrig behövt deala med hamsterhjulstråkiga vardagar med korv och makaroner. Dels för att det alltid händer något när man knarkar och säljer knark, dels för att jag haft ekonomin till att köpa fejkad lycka om jag känt mig nere och så allra mest för att jag knarkat till mig höga glädjehormonsdagar och därför bara mått dåligt dagens första två timmar, innan knarket börjat värka. 

I och med att inte en jävel inom vården kan ge mig ett excelark på vad som får mig att må på olika sätt eller ge mig någon form av diagram på vad som är vad vet jag ju inte riktigt. Har bett om ett schema på beroende, över hur lång tid varje bearbetning tar, i över ett år nu men det verkar inte som om det finns något sånt schema. Beror det på att jag äter mer och framförallt äter kolhyderater igen, hjärnans drivmedel? Beror det på att det inte är så sjukligt varmt att jag svettas ut liter med vätska varje dygn? Har pollen lagt sig pga regn? Att det idag är mulet med sommarregn vilket är rätt mysigt efter en månad av medelhavsvärme? (Allt över 15 grader är ju medelhavsvärme för mig, sen jag började medicin). Eller är det bara livets upp- och ner kurva? Just det, tränar på att jag inte kan ha koll och kontrollera allt utan bara Feel the flow. 

(null)


Jag hänger ju mycket på instastory när jag inte orkar blogga så mycket som jag vill (Smygreklam 👉 Prisonbeauty), vi är över 800 pers där inne nu. Känns helt galet, glömmer Typ bort det när jag lägger ut mina snyggaste bilder 👆 (och verkar helt förtränga att ni nu är 3000 här inne som kommer se den). Jag var ju hos tandis i torsdags, rotfyllde en tand och borrade i en annan, inför rotfyllning i den. Bara det att bedövningen hade släppt när han började borra, alltså ni som borrar utan bedövning är hjältar. Jag typ grät. Sen när han hade bedövat somnade jag typ, inte heller jättenormalt i en tandläkarstol men han brukar nynna så jäkla avslappnande och då är det svårt att inte somna. 

Fick dessutom fluortabletter utskrivet då jag blir så torr i munnen av tabletterna jag tar för att inte svettas så mycket av tabletterna jag tar för att jag har varit beroende av narkotikaklassade tabletter. Och nu ska jag ta morgontabletten som jag tar för att jag får acne av tabletterna jag tar för att jag är (varit?) beroende av narkotikaklassade tabletter. Ett tag har jag tänkt att jag nog alltid kommer behöva medicinera mitt opiatberoende, biverkningarna gör dock att jag tycker annorlunda. 

Hur snyggt moln hittade inte jag igår?

Herregud, man vet att jag mår bättre när ordbajseriet når nya höjder. Ska till tandis på onsdag igen och efter det mina vänner, då jävlar är munnen redo att bli av med en sockerbitsstor bit tandben i underkäken och sätta i överkäken. Sen ska det läka minst tre månader innan jag kan sätta i implantat. Just det, måste bara sluta röka. Sköterskan som ska hjälpa mig ringde mamma av oklar anledning (kanske för att hon står på mitt telefonabonnemang pga mina betalningsanmärkningar) och nu har hon inte ringt mig. Får väl sluta på egen hand, typ köpa plåster imorgon?

(null)
Note to my self: Lägg in normal bild på dog själv så folk glömmer ovanstående bild.


Hade tänkt att vi skulle kika på vad jag screenshootat min telefon senaste tiden men behöver ju typ inte fylla ut det här inlägget mer. Jo, en sak till måste vi prata om! Nämligen vad jag gjorde igår men innan måste vi kolla på vem jag var mina 28år i livet. Bortsett från några års fotbollsträning i mellanstadiet så har jag varit definitionen av lat. Hela min kropp har skrikit lat, jag personifierar lat och har tänkt lägga till Lat som mellannamn. (Evelina Cecilia Lat Axelsson). Men så hände något när jag skulle sluta knarka, bearbeta att jag blivit fysiskt ocv psykiskt misshandlad i 2,5år, bo själv för första gången på tio år och deala med väldigt mycket ensamtid pga sa upp kontakten med typ alla utom två i min bekantskapskrets. Som nu är en, R.I.P dålig vänskapsrelation, är knappt ledsen längre pga ju mer jag analyserar dessto mer inset jag att vår vänskap var på hans förutsättningar. 

Jag började gå nästan en mil varje dag (fick stanna typ var tioende minut) och yoga 1-2timmar varje dag (Hej manisk allt-eller-inget-person). Det var enda sättet att hantera drogsug och ångest plus alla känslor och tankar jag inte känt senaste decenniet. Nu klarar jag mig inte utan varken promenaderna eller yogan, trodde mig aldrig bli en sån hurtig jävel. Levde liksom på chokladboll och Coca cola till frukost hela högstadiet och kunnat leva på smör, socker och vitt mjöl utan att öka ett gram. Då jag hela mitt liv varit jävligt utseendefixerad och behov av att vara knullbar ansåg jag inte att det fanns någon anledning till att träna när jag ändå var smal. Förstod typ inte hälsoaapekten (läs: orkade inte bry mig om hälsoaspekten pga lat).

(null)


Ju längre jag fortsatte vara drogfri dessto mer har jag känt att jag vill gottgöra alla år som jag misshandlat kroppen och har ju (like you know) varit manisk med hälsodelen halva dagen och sen höjt energidipparna med koffein och socker andra halvan. Och så började jag hänga på gymmet för en månad sen ish. Något jag alltid haft är Pippi Långstrumps Jag-kan-själv-pannben. Vilket fått snubbar med machokomplex att känna sig mindre manliga av att inte få hjälpa mig. 

Så igår bestämde jag mig för att gå 1,3km till Ö&B för att se vad en säck med jord väger. 50liter, var tvungen att googla hur mycket det väger pga uppbränd hjärna som inte kan räkna ut självklara saker. 50liter är alltid 50kg trodde Google hehe. Så jag bar hem säckjäveln som enligt en del på Google vägde lika mycket som 50liter bombull, behövde bara pausa en gång och svettades ihop allt vatten som saknats pga torkan i Mjölby Kommun och gick igenom Skänninge som dagen till ära hade primörmarknad, människor utklädda i fina gammeldagsakläder och massa folk. Två män frågade om jag behövde hjälp och jag svarade Nej tack, jag kan själv. 

Det här är lite större än att jag bar 50l jord under 1300meter. Jag har behövt jord för att plantera om hemma typ 1,5månad men haft otur med de som haft körkort och kunnat hjälpa. Jag kände mig så jävla självständig och stark som bara gick dit, betala 30kr i enkronor och sen bar hem skiten. Var hög på endorfiner, jag-kan-själv-hormoner, självständighets-dopamin och en gnutta Jag-behöver-ingen-man-serotonin. 

Jag i detta nu.


Nu, mina glädjehormoner ska jag ut och gå sen fortsätta städa här hemma (har hållt på typ tre veckor, har aldrig haft det så stökigt som under den här förlamande-trötthetsperioden jag haft). Kanske orkar jag börja besvara kommentarer och DM idag? Kanske blogga mer än ett inlägg? Kanske bara sova 40minuter som igår? Ingen vet och det är ju ändå rätt nice med livet, att ingen vet och jag ska ha min sista söndag som 20-någonting. Jag fick en födelsedagspresent på posten i fredags, från en av er läsare. Grät av lycka pga gråter för allt nu när jag inte längre kan stänga av känslor. Men det får vi prata om i ett senare inlägg.

Puss! 









#1 - - Ida:

Bra jobbat att bära hem jorden! För info, en sån där säck väger 18-20kg :) vägde en säck separat och 40säck på en släpkärra när vi själva köpte nyligen...

Svar: Wow, det känns ändå mycket. Inte som folk på Google som menar att både 50l bomull och 50l jord väger 50kg hehe. Undra om de tänker att 50l luft också väger 50kg? 😅

❤️
Ceclia Axelsson, Mjölby

#2 - - Annika K:

Bra jobbat! 👍🏻 Alltså vad får du för tabletter mot svettningarna ? Har fått helvetiska svettningar sen jag började med Venlafaxin. Hej dig som snart klarat ett år ❤️

Svar: Egazil, men det är inte mot svettningar egentligen utan typ diarré och uttorkning som biverkning. För herrejävlar vad uttorkad man blir, jag tar dem bara när jag ska träffa folk för tror inte det är jättebra att gå runt och va sandpapper tro i hud, naglar, mun och hår. Jag tar 4-6st vid behov, tar typ två timmar att värka.

Tack ❤️
Ceclia Axelsson, Mjölby

#3 - - Ida:

Hehe 20kg är mycket att släpa på... Särskilt när det är så otympligt som en jordsäck... Grymt av dig att du inte gav upp, utan att du faktiskt bar den hela vägen hem iaf! 💜💙💚Iofs kan ju luften kännas rätt tung ibland, så vem vet, kanske är asjobbigt att bära 50L luft oxå ;)

Svar: Ja, det är det faktiskt. Så pass att jag vågade mig på att höja vikterna på gymmet och kände mig som bodybuilder 😂.

Hahaha, det har du jävligt rätt i. Luften kan kännas sjukt tung hehe.

😘❤️
Ceclia Axelsson, Mjölby