Moment 22 - Fuck you.


Det är ingen jätteeuforisk som frontar den här bloggen just nu, lite gladare än innan jag öppnade kommentarsfältet - fy fan vad ni är fina! Ibland kan jag fastna vid att kolla på bilder och tänka på vad jag visste vid tidpunkten som kortet togs och framförallt vad jag inte visste. Jag spelar arg musik och ser nog ut som att jag sålt smöret och tappat pengarna, men vet ni vad det bästa är? Det är okej, man får vara bitter bara man inte stannar i det sinnestillståndet. För mig är det bittra tidsspannet ett gäng timmar, det är helt okej övergående. Mötet med myndighets-instans-kommuniga-propra-människor gick alltså inte direkt över min förväntning, nådde inte ens upp till förväntningen. 

Min vilja för året är följande: 
  • Plugga Historia A på komvux i Mjölby för att få rutin, socialisera mig och för arr historia krävs för många högskoleutbildningar. 
  • Plugga webbdesign på gymnasienivå via distans för att det är jävligt roligt, jag behöver färska upp minnet och ett bra sätt att se hur mycket studier jag pluggar.
Problemen? Jag får inte ta csnlån pga skulder, behöver hosta upp 35000kr för att få ta nya lån. En är inte berättigad ekonomiskt bistånd för studier, möjligtvis någon enstaka kurs och i så fall något som krävs för att nå egenförsörjning. Så det går inte. Studier känns som ett bra alternativ för att i lugnt tempo interagera i samhället, jag är fortfarande så pass ostabil att ett jobb är svårt att lyckas med. Jag har väntat på att komma ut i sysselsättning sen innan sommaren och har varit den mest pådrivande, samtidigt vet jag att 100% fortfarande är långtbort. 

Jag är utbildad servitris, inget yrke jag vill jobba med och vars arbetsmiljö inte är de bästa för en tillfrisknande missbrukare. Såklart finns en del andra alternativ men jag kände mig så jävla peppad och hade hoppats på att till hösten kunna börja en två-årig utbildning inom Webbdesign & social medie-manegment-bla-bla-grafiks-design-bla-bla. Har ju läst en högskolekurs inom grundläggande webbdesign och en högskolekurs i marknadsföring & grafisk design, men det är snart åtta årsen och mycket har hänt sen dess. Den tvååriga utbildningen kändes därför perfekt och att plugga på komvux under våren + praktik i sommar kändes som en bra väg att gå för att känna hur mycket jag klarar av utan att äventyra min drogfrihet. Blir ju fortfarande jävligt utmattad av ett par timmar socialisering och hjärtverksamhet.

(null)


Givetvis finns det alternativ men nu var det plugga jag ville göra och det blir moment 22, ingen kan riktigt hjälpa mig att nå dem drömmen förrän jah pröjsar 35000kr till CSN och ta nya lån. Alternativen då, fokusera på lösningarna och inte problemen liksom:
  • Praktik eller arbetsträning som de vill kalla det. Absolut ett alternativ, börja med ett par halvdagar i veckan och jobba upp procenten till dess att jag är redo för riktiga jobb. Men är det inte jävligt jobbigt att jobba och få samma pengar som idag? Förstår ju att jag inte kan ha ett riktigt jobb än, hur mycket jag än vill så är jag helt enkelt inte redo. Men jag viiiiilll ju så gärna vara redo. Jag kan ju isf plugga någon kurs "kvällstid och helger" på distans aka inoffeciellt när jag vill samtidigt som jag arbetstränar lägre procent.
  • Arbetsförmedlingen har en del IT-kurser och någon med webbdesign inriktning, dock är det inte säkert jag är berättigad då jag har varit arbetslös för kort tid och så en del andra krav som jag inte kommer ihåg. Tror min arbetsförmedlare vet mer i eftermiddag, oavsett är ju inte det förrän till hösten. 
  • Någon offentlighets-framtidslön-blablabla, samma sak men olika namn. Ett alternativ till praktik men där man får lite mer pengar vilket ger mig möjligheten att betala de där 35000kr. Det kanske t.o.m är så att jag får plugga 50% och arbetsträna 50% av tiden, finns då möjlighet att vara sjukskriven en del av tiden till att börja med och successivt öka. Men det låter för bra dör att va sant så jag vågar inte hoppas på det
Okej, när jag skriver ner det så här inser jag att det finns en del rätt bra alternativ, men jag är ändå bitter. Eller ja, egentligen mest besviken. Och för att det tar tid. Och för att jag vill komma igång. Och att jag blir arg på min hjärna som inte orkar ansvaret ett riktigt jobbet kräver och inte är redo att jobba heltid än. Ska bara tillåta mig att valuta besviken ett tag, sen tröttnar jag och kan formatera om hjärnan till de nya aspekterna. Är glad för den förmågan ändå. Kan inte någon bara anställa mig och låta mig bygga upp den här bloggen och jobba med allt vad den innebär att finnas för missbruks-Sverige?

Det kommer bli bra till slut, jag tror ju på att allt händer av en anledning och den kinesiska astrologin har ju lovat mig ett finansiellt bra år. Återigen - fy fan vad ni är fina! #1 - - Ellie:

Har du provat att skriva ett brev till CSN där du ber om en andra chans? Förklara omständigheter kring att du blev skuldsatt och presentera din plan och önskan om att studera. Nämn att du har kontakt med alla de rätta myndigheterna gällande din framtid och att ni alla samverkar för att du ska få en chans att komma ifatt och fortsätta hålla kursen. Att du har en stabil prognos och motivation/vilja och gött stöd runt dig. Det är värt minst ett försök! Do it! 😺👌💟

Svar: Kan man göra det?? Ååååå tack, tack, tack (alltid så mycket tackande till dig 😉). Taaack för förslaget, ska sätta mig ner och skriva direkt!

Kram ❤️
Ceclia Axelsson

#2 - - Ellie:

Ja.. det finns en god chans! Jag är säker på att du får den, du är värd den!
Jag fick krypa på knä och författa en liten novell för många år sen när jag var i liknande situation. Jag blev förlåten och förvaltade nya chansen bättre än de flesta andra studenter jag läste med och det blev många bra år av skola... kanske gav mig lite annat perspektiv att få kämpa hårt för att få chansen på nytt, gav mig både tacksamhet och ännu mer vilja och beslutsamhet 😺😚💎

Svar: Åå, jag hoppas verkligen. Hade inte en aning om att det gick. Jag håller på att fila på den!
Ceclia Axelsson

#3 - - Marcus Woxther:

va fin blogg :)

Svar: Tack ❤️
Ceclia Axelsson