Julgodis: Brända mandlar

Har ni inte gjort julgodis än och vill ha tips på något som inte ens tar tio minuter och är jättesmidigt? Gör brända mandlar i så fall! Jag provade ett recept på vanligt socker först men det brändes vid och blev inte alls gott. Monika som jag kallar min Instagram-morsa driver kontot Ordskapare och har under december en tipskalender med sådana där braiga husmorstips, recept och tankar som man önskar alla äldre som hunnit leva lite kunde skriva. Dessutom skriver hon på ett sätt jag älskar men främst så tipsade hon om brända mandlar gjorda på florsocker och då blev det bra!
Brända mandlar
Du behöver:
  • 250grader mandlar
  • 3dl + 1dl florsocker 


Gör så här:
  1. Smält 3dl florsocker med mandlarnao i en stor stekpanna tills smöret smällt och de nu gyllenbruna mandlarna knäpper. Rör hela tiden!
  2. Ta av från värmen och låt stå någon minut.
  3. Strö 1dl florsocker på ett bakplåtspapper, häll mandlarna på florsockret och separera med hjälp av gafflar, Jobba snabbt iom att sockret fort stelnar,
  4. Låt svalna.
Att tänka på: Socker blir väldigt varmt och bör göras med hjälp av en vuxen! (Är du vuxen själv behövs eventuellt (!) inte en annan vuxen). 
Njut och vill du ha fler lätta julgodistips så här i sista sekund så har jag bloggat om mina favoriter praliner med saffranskola, sesamknäck och Chokladtryffel med karamelliserade solroskärnor