Världens bästa ansiktmask mot finnar från Body Shop, rökning som ångestlindring och 15år sedan pappa dog.

(null)


Hej!
Det var inte något jättepepp väder att vakna till, molnen känns tunga och det har regnat hela morgonen. Ändå rätt mysigt väder, tända massa ljus och pyssla hemma. I och med att jag hade turen att få låna pengar till gårdagens Linköping-tripp ser jag idag världen, jag har ju väldigt dålig syn, alltså på riktigt sjukt dålig. Jag har -4.00 på linser vilket jag tror motsvarar synfel på 30% av normalsyn. Jag är alltså halvblind utan något som förstärker min syn. Jag passade på att gå in till Body Shop och köpa den där ansiktsmasken i Tea Tree-serien (150kr) jag blev rekommenderad sist jag var där och köpte serum i samma serie. Just Tee Tree Oil ska ju vara extra bra mot finnar och Body Shop har aldrig djurtestade produkter vilket jag önskar att jag hade ekonomin att välja på alla grejor jag köper. Efter att ha pratat lite med kassörskan fick jag även med mig test på en ansiktsmask från serien Seaweed, som ska vara extra bra mot kombinerad hud som lätt blir oljig. Det är ju så himla bra att en kan få göra det, för att slippa köpa massa nya produkter som sen inte fungerar. 

(null)

 
Jag provade ansiktmasken, Tea Tree Skin Clearing Clay Mask igår och jag tycker att jag märker så mycket skillnad idag. Finn-utbrottet jag haft på kinderna senaste veckan har lagt sig och är inte lika inflammerade, huden känns inte lika oljig och pormaskig samt den har lite mer lyster. I Kina tror man att finnar på olika platser i ansiktet är ihopkopplat med olika saker i kroppen, t.ex att finnar på kinderna kommer från problem med lungorna av exempelvis rökning och finnar på hakan och käken är hormonella finnar. Det är mina problemområden och går ju hand i hand med vad jag tror är hormonell rubbning och så den där jävla rökningen.
Grejen är att rökning är min ångestlindring, så fort jag får en ångestattack behöver jag gå ut och röka. Jag kan inte bara sätta mig och göra ingenting, utan det är som att rökningen får mig att fokusera på annat.
 
Det händer ju minst en gång om dagen, ofta flera, att jag på jobbet helt plötsligt bara går iväg, tar av mig kockmössan som stänger in värmen och förklädet som känns som att det sitter jättehårt och så går jag ut och tjuvröker. Det är så mycket som generar ångest i sociala sammanhang, allt från att det är för varmt i köket, att det är för mycket ljud och intryck eller att jag får hög puls av någonting eller ibland ingenting. Jag får ofta rådet att vänta med rökningen tills jag är stabilare i min drogfrihet och hantering av ångest, men så fort jag ser fimparna i glasburken äcklas jag av hur det antaligen ser ut i min kropp och så tror jag rökning i kombination med min medicin är big no no. Det var så i missbruket, först att jag fick finnar av opiater men sedan att det blev värre om jag rökte mycket. 

(null)

 
I alla fall, jag vill tipsa big time om Tea Tree Skin Clearing Clay Mask från Bodyshop, 150kr HÄR om du har problem med finnar, pormaskar och tilltäppta porer. Lermasken är djuprengörande, lugnar huden och ger klarare hy. Vilket jag kan skriva upp mig på! 
 
Alldeles strax ska jag bege mig till Mjölby för att hämta medicin och sen hänga på Hallbergs Tobak med bästis och käka frukost med honom. Mitt favorit söndags-nöje. Imorgon är det valborgsmässoafton och därmed pappas årsdag. Eller ja, egentligen inte om man ska vara riktigt noga, han tog sista andetaget en halvtimme efter midnatt efter att jag och min dåvarande bästa vän kommit hem, så ska man vara noga är det 1 maj. Men i min värld är det valborgsmässoafton för femton årsedan som jag förlorade min största förebild och hela min värld kraschade. Jag har inga planer alls, men känner mig varken stressad eller ångestfylld inför det. Jag har försökt tänka efter vad jag gjode förra året, men varken instagram, faceobok eller minnet vill berätta det för mig. Oavsett är det här första året som jag har varit drogfri ett tag och alltså varken ska knarka eller dricka. Men jag tror det kommer gå bra, för första gången i mitt liv känner jag mig stabil nog. Att det skulle ta femton år beror väl på att det tog tio-tolv innan jag faktiskt började bearbeta hans död. 
 
Vi hörs senare, jag håller på att fönstershoppa och sätta ihop en önskelista till min födelsedag som jag tänkte lägga ut på bloggen, att se vad en person önskar sig säger ju väldigt mycket om henne tycker jag. 
 
Puss!