Vaknade i natt av det brann på balkongen.

Träningsset:et jag köpte på Ica Maxi igår är minst sagt ett plagiat på märket Stronger, men lever en på existensminimum får en ta det för 349kr. En bild är Instagram-versionen och en bild är reality, gissa vilken?


Godmorgon Sverige, världen, universum och utomjordlingar. 
Torsdag, solen skiner och jag är medicinhämntningsledig. Tänk vad rädd jag har varit för de här dagarna, rädd att inte hålla rutinerna, som blivit så sjukligt viktiga, flytande. Inte gå upp i tid, inte komma ut och gå, inte yoga, inte äta ordentligt, sova för länge och att dagar som denna bara skulle rinna från mig. Jag behövde helt enkelt bli stabilare i mig själv och framförallt börja lita på mig själv för att våga möta de här dagarna och inse att det inte länre är resorna till beroende i Mjölby som gör att jag håller vettiga rutiner. Det är jag själv. Jag antar att jobbet har sin del i allting också, men grunderna i detta beror ju på mig själv. Ni märker att jag växer enormt mycket just nu va? Somnade trött och lycklig igår kväll, redan vid kvart i nio för att sen sova 8,5 timme. Händer typ aldrig. 
 
Vaknade dock av något helt annat än de vanliga sakerna (hög puls, mardröm, fåglarna eller ingenting). Jag drömde en skum dröm som främst involverade en askkopp som tagit fyr. Alla som röker vet väl hur illa det luktar om fimpar som brinner? Veder-fucking-värdigt. När jag väl började vakna till mådde jag fruktansvärt illa och tänkte att en maginfluensa blev konsekvensen av att vistas bland massa folk i butiker igår och jag inväntade spyan. Jag försökte somna om men kunde inte få bort den där äckliga lukten från drömmen. När jag väl vaknar till så pass att jag är vid medvetandet inser jag att det inte berodde på att jag hade drömt om den äckliga fimpar-som-brinner-lukten utan att det skedde i samma sekund på min balkong. 

Från igår när jag satt utanför station i Linköping och var extra lycklig över det uteblivna ångesten.

Fimparna hade torkat till under de här soliga dagarna och när jag tittade ut mot balkongen var det som att se ut över en technoklubb full med discorök, minus stretoskop, vilket väl var bra för jag får lätt epilepsianfall av det. Lukten hade alltså tagit sin in i lägenhten genom det öppna fönstret och även hela sovrummet var rökfyllt. Jag flög upp och sprang till köket för att fylla flaskor med vatten som jag sen dränkte krukan med fimpar i. Hela vintern har den där krukan stått där pga fastnat i isen och jag har bara helt random slängt fimpar, hade inte en tanke på att det nu till våren blir eldfarligt. Det läskigaste är ju att jag är uppe och röker ett par gånger per natt för att bryta cirkeln av att vakna med hög puls (inte så smart med tanke på att nikotion också höjer pulsen men rökandet i sig har ju en lugnande effekt).
 
Det tog ett tag att vädra ur all rök och bli av med illamåendet samt den höga pulsen. Jag antar att jag hann bli nikotionförgiftad innan jag vaknade så pass att jag förstod varför, det kändes typ som när jag rökt för mycket under missbruket på opiater. Cigg gör nämligen att en känner mer av opiater vilket också gör att det lätt blir för mycket och gör att en mår illa, opiater (morfin, heroin och fentanyl) är ju synonymt med illamående och att kaskadspy om en inte har ätit innan eller röker för mycket. Att sen äta på opiater är djävulskt svårt, matlusten försvinner liksom helt vilket väl är anledningen till att jag klarade mig på att äta en macka och två tugger av en hamburgare per dag när jag var som djupast i missbruket.

Suger ju på att komma ihåg att ta bilder så blir mycket samma
 
I alla fall, läskigt såklart och det tog ett tag att smälta vad som kunde ha hänt. Än så länge rök det bara men vad hade hänt om det hade tagit eld? Det är ju en träbalkong och under mig har den snarkande grannen sin träbalkong, dessutom har inte jag någon brandsläckare vilket jag nog måste införskaffa. Och sätta upp ett brandlarm i sovrummet, har i alla rum utom det vilket inte är så smart med tanke på att det är där jag är minst vid medvetandet. Ändå coolt att jag drömde om lukten, som att kroppen försökte varna mig att något hemskt var på gång att hända. Jag fick vädra i all evighet och successivt försvann det hemska illamåendet. 
 
Återigen en konsekvens av mitt slarviga jag med andra ord. Det konstigaste var ändå att det ända (men alltså, fuck. Jag kommer fortfarande inte ihåg när en ska använda enda/ända. Varför fastnar det inte? Det är ju en kunskap som jag har haft i muskelminnet sedan jag lärde mig skriva och så nu helt plötsligt är borta) jag kunde tänka på när jag släkt röken som nog spridit sig över halva Skänninge, var alla människor som inte sover nakna pga att de inte vill springa ut nakna/bli hämtade nakna av brandmännen utifall det börjar brinna. Handlar det om rädslan att visa sig naken eller att det blir kallt när en kommer ut naken? Jag kan inte sova med kläder, älskar nämligen att sova mot kalla lakan.

Det får räcka för morgonens första inlägg, en liten resumé av nattens incidenter. Jag har inte pratat med mamma sedan i tisdags eftermiddag och kommer ha följande saker att berätta: jag låste mig ute och fick gå att ringa på hos hyresvärlden 21:45, jag glömde min telefon i omklädningsrummet på Lager 157 och fick springa tillbaka där den låg kvar och så tog det fyr bland fimparna i natt. Varpå hon kommer svarar" Men Evelinaaaaa, varför blir jag inte förvånad?" hehe, ungefärlika standard som när någon av oss säger "Älskar dig mest i hela universum". Då svarar den andra "Det går inte, för jag älskar dig mer". Ett av mina första barndomsminnen från mig och mammas kommunikation är att vi säger så till varann varje kväll innan vi pussas godnatt, att vi fortfarande säger det är himla fint. 
 
Vi hörs senare, puss! 

#1 - - Anonym:

Vet att du skrivit förut att kolla serier eller film inte funkar för dig så detta kanske inte är ett passande förslag 😂 men... det finns en bok som heter "äntligen icke rökare" - Allan Carr hae skrivit den. Enligt statistik har 95% som läser den lyckats sluta. Finns att köpa eller som i mitt fall som lever på soc så finns den på biblioteket. Jag är själv rökare och fick tips om den igår :) du kan läsa om den på Google och läsa om folks erfarenheter av den :-)

Svar: Den enda ”riktiga” bok jag kunnat läsa/lyssna på (som inte är chicklit eller en kändis-självbiografi på typ 100sidor) är sockerbomben 3.0. Kanske för att det var mer fakta? Ska absolut kolla upp den, tack!
Ceclia Axelsson, Mjölby

#2 - - Ellie:

Nån däruppe som försöker berätta att du ska sluta röka eller åtninstone ha vatten i askfatet? Så skönt att det slutade bra ❤

Svar: Tänkte faktiskt detsamma, har ställt dit en försluten burk med vatten nu istället 💕
Ceclia Axelsson, Mjölby