Lifehacks x 3

Jag älskar allt som har med husmorsknep och lifehacks att göra, tipsochtrix_, ekotopset och vardagsfix är tre sådana konton på Instagram som jag slaviskt följer. Och här har ni tre lifehacks, husmorsknep elmer vad man nu väljer att kalla det. Tre tips från mig till er bara :).

(null)
I många recept krävs rumstempererat (Roy  Fares säger att det är hemligheten till fluffiga muffins) och att micra smör resulterar ofta i smält konsistens. Genom att värma upp ett glas över kokande vatten så det blir kondens och sen ställa över smöret blir det rumstempererat på några minuter. (Credd: @vardagsfiix)(null)

En av de mindre tacksamma grejorna jag är t från mamma är IBS-magen, inte mina katastrofal som hennes men tillräckligt känslig för att den ska reagera på diverse livsmedel. Jag är enligt vårdcentralen (vilka jag antar att man ska lita på mer än sin egen magkänsla, hehe) är jag varken gluten- eller laktosintolerant men utesluter det ändå. Både magen och huden går bananas av det. Därför gör jag redningar, såser och redda soppor på rismjöl och Oatly iMat och (och vanlig havremjölk alt. iKaffe om jag vill va nyttigare). Smakar prick likadant som vetemjöl och laktos eller grädde, känner ingen skillnad på denna äggsås gjord på bechamel som vanlig(null)

Jag vet inte vad det är som gör att det blir lättare kalkavlagringar i toaletten av visst vatten, antar att det beror på att det är mer kalk i vattnen (smart koppling...). Första vintern efter att jag och Fredrik köpte huset trodde vi att vi skulle bli tvugna att gräva ny brunn, då vi hade egen. Det är enda referensen jag har till toaletter, även om det ksnske inte har något att göra med kalkavlagringar i min nuvarande toalett hehe. Coca Cola är toppen till det, hälla i toan och dra några timmar eller över natten. Ännu bättre blir det av en coctail på Vim och toalettrengöring. Det är alltså därför jag då många tomma cola-flaskor hemma! (👈  lögn)


(Hade glömt att med vår kommer också pollen, vi kom i slagsmål förut och jag förlorade så känns just nu som att jag är knockad och huvudet ska explodera)