Kokosmuffins alt. kokoscupcakes med creme cheese frosting

(null)


Cupcakesen jag gjorde idag, ni måste göra det. Det kan vara den godaste muffinsen jag ätit och med frosting på det kan det inte bli annat är ren och skär perfektion. Receptet var danskt och jag lärde mig att sødmælk betyder helmjölken vilket jag antog var röd standardmjölk. Enligt Roy Fares bör man alltid använts rumstempererat smör och aldrig smält, även om det står smält i receptoret. Mitt bästa tips är att när en har haft i de torra ingredienserna aldrig använda elvisp, de sjunker lätt ihop då. Allra helst bara röra med slickepott.

Muffins:
(15 stycken stora)
  • 370g vetemjöl
  • 2,5tsk bakpulver
  • 0,25tsk salt
  • 113g rumstempererat smör
  • 440g socker
  • 2 stora ägg
  • 2,25tsk vaniljsocker
  • 330g standardmjölk
  • 90g kokos
Frosting:
  • 60g rumstempererat smör
  • 5dl florsocker
  • 1tsk vaniljsocker
  • 1tsk citronsaft
  • 100g philadelphiaost eller cream cheese
  • Ev. Några droppar karamellfärg
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 177grader.
  2. Vispa smör och socker luftigt med en elvisp (3-5 minuter).
  3. Kläck ett (rumstempererat) ägg i taget och vispa.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke samt mjölk och vaniljsocker i en separat bunke. 
  5. Rör ner 1/3 av mjölblandningen och 1/3 av mjölkblandningen i smörblandningen i taget, med en slickepott.
  6. Rör slutligen ner kokosen.
  7. Grädda i 15-20 minuter l nedre delen av ugnen. Det kan va nu jag har hittat hemligheten, en kollega tog ur muffinsarna innan de var klara vilket gjorde att jag fick sätta in dem i mitten av ugnen på 200 grader i fem minuter. De blev lite knaprigt koliga på ytans fortfarande luftiga. 
  8. Om du vill ha frosting låter du muffinsarna svalna medan du blandar alla frosting-ingredienserna. Spritsa eller bred på de avsvalnade muffinsarna.
  9. Jag bladade några droppar karamellfärg med kokosflingor som strössel. 
  10. Servera och smaka på ren perfektion. Fucking p e r f e k t i o n!