DIY - Gör egen C-vitamin ansiktsmask

(null)

Jag har skrivit om den här ansiktsmasken men måste göra det igen, nu när solen och värmen äntligen har hittat hit. Det är den enda masken där jag dagen efter fått komplimanger för lyster i min hy, från två av varandra oberoende vänner. Vår och sommar lägger jag den en gång i veckan. 

(null)

Du behöver: 2 tsk ekologisk kallpressad kokosolja och 5 st c-vitamin brustabletter
 
Gör så här: Krossa eller mortla tabletterna till ett fint pulver och blanda med kokosoljan. Massera in i ansiktet och låt värka trettio minter innan du peelar huden samtidigt som du sköljer av. När masken kommer i kontakt med vatten kommer pulvret att reagera på samma sätt som brustabletter löses upp i vatten, det kan sticka och svida lite i huden men skadar inte huden om du sköljer av direkt. 

(null)

Vad är den bra för?: Förutom att c-vitamin är hudutjämnande så är det en väldigt populär antioxidant som hjälper till att hämma upppkomst av rynkor och fina linjer, en ojämn hud och allmänt ålderande. C-vitamin skyddar även hudcellerna mot inflammationer och rodnader.L-askorbinsyra är det verksamma ämnet som gör c-vitaminen till en omtyckt ingredienser i hudvård och reducerar graden av solskdor och pigmentfläckar, bibålla en slät hus och förhindra att den förlorar sin spänts. C-vitamin är dessutom en viktig beståndsdel i kollagenet som är viktigt för en fin hud.  

(null)

Varför? C-vitamin har otroligt många fördelar såväl invärtes som utvärtes, genom att använda c-vitamin i sin hudvård skyddas huden mot utvärtes slitage med upp till åtta gånger mer än en obehandlad hud. 
 
Att tänka på: L-askorbinsyran är väldigt ostabil i vattenlösningar om den ska  användas för kosmetik, vilket gör att den helt förlorar sin effekt om brustabletterna blandas med vatten. Blir blandingen gul/gulbrun har den förlorat sin kraft och ger istället omvänd effekt och istället irritera huden, Därför är det viktigt att enbart blanda med kokosolja och helt utesluta vatten