Att ha full kontroll istället för ingen kontroll

Godmorgon vänner!
Det blev inget inlägg igår, var så fruktansvärt jävla trött. Vet inte om det berodde på alla anspänningar i onsdags som sen släppte när jag kom hem från Linköping och insåg att det inte hade varit ett dugg jobbigt. Eller om det berodde på att jag sov mer än åtta timmar igår natt. Jag har laddat ner en app för att mäta sömnen, sömnkvalité etc i och med att jag vaknar, vad som känns som 39024 gånger per natt, men har visat sig vara snarare fem gånger. Överlag verkar det som att jag är piggare under dagen om jag sover 5-6 timmar per natt men jag är osäker på om någon fungerar fullt ut på så några timmar? Jag tänkte blogga om appen när jag haft en eller två veckor för att kunna få ett större perspektiv. Det finns roliga aspekter så som hur månen påverkas, den visar på ett diagram hur ofta en faller i djupsömn och registrerar när en snarkar (och hör fåglarna i bakgrunden i ljudvilerna med snark hehe).
 
Likaså en app som räknar hur många steg jag tar på en dag, hur många timmar jag är på olika ställen etc. "Jaha, nu gäller det att ha full kontroll på allt istället" skrattade mamma när jag berättade om apparna och ja, lite så är det väl. Allt eller inget blir liksom personifierad utan att jag själv noterar det, tror detta med att jag går upp okristligt tidigt också är en variant av det. Lagom och mittemellan finns liksom inte i mitt vokabulär och jag märker oftast inte förrän jag har varit svart vit ett tag. Ang. apparna är jag ju kontrollfreak men också att jag håller på att lära känna mig själv. Jag vet inte hur många timmar jag behöver sova per natt för att må bra, jag har precis börjat lära mig att morgnarna och förmiddagarna är min bästa tid på dygnet för kreativitet och att jag mellan fyra och fem på eftermiddagen blir rätt seg och låg på energi.
 
Jag måste liksom lära mig hur jag fungerar på nytt och då är det bra att tekniken kan hjälpa till, nu när jag äntligen är drogfri vill jag göra allt fullt ut. Grejen är väl också att jag under mitt missbruk trott mig ha kontroll och att när det sen visade sig att jag inte hade det, blir det ännu viktigare att ha det nu. Jag tror jag är en sådan människa som mår bäst av att ha koll, jag hatar när folk säger att det löser sig. Även om jag vet att det gör det, vill jag inte förlita mig på någon annan eller att ödet fixar saker. Jag vill göra det jag kan med mina förutsättningar, sen brukar ju allt lösa sig men för mig blir det tankesättet ett orosmoment. 
 
När jag var på coop i onsdags sa kassörskan att hon hade sett mig på tv, att hon tyckte jag både var stark och modig och att hon hejjar på mig. Det är en av de första gångerna jag känner tacksamhet över att någon kommenterar det, eller det har jag väl gjort innan också men då känt mig en smula obekväm. Det bästa med att ha flyttat hem till Mjölby-trakterna och att jag lever småstadsliv är att det blir en annan sammhörighet. I tisdags (innan jag låste mig ute hehe) stötte jag på en gammal barndomsvän, killen på Östenssons skämtar om i fall jag inte ska ha ett gäng blommor och killen på Coop frågar vid varje paket cigg om jag inte skulle sluta. Jag gillar det för det innebär också att jag inte kan springa runt påtänd, ju mer jag kommer in i det här livet, desto fler skulle således också märka det. Jag tror jag har bloggat tidigare om det, att det krävs en hel stad för att uppfostra ett barn - det krävs också en hel stad för att uppfostra en drogfri missbrukare. 
 
Nu hinner jag inte mer för den här morgonen, så ni och jag hör senare - Puss!
 
#1 - - Ellie (crazy cat lady):

Spännande med sömnapp, kanske man får testa! Tror du det funkar när man har några katter i sängen (varav en sjukt gapig sur marskatt som inte får gå ut på natten pga mkt rovdjur i trakten), eller blir det kanske bara konstiga resultat då? 😺👽

Svar: Hmm.. är osäker på om det går då den mäter av hur man rör sig (rör sug mindre i djupsömn). Jag hade appen med någon av exen men minns inte om det funka mär han låg bredvid (så den informationen var inte så behjälplig 😅😂)

Prova!
Ceclia Axelsson, Mjölby