Kvinnomisshandlare samarbetar med Novahuset, ideell förening för kvinnliga sexual- och våldsoffer.

EDIT: Det har kommit så mycket ny information om det här att jag inte får ihop till ett inlägg ikväll. Ni får det imorgon.

(null)

I December var Carl Adam Tillberg 👆 hos mig och intervjuade mig till sin podd, mitt under inspelningen berättar han att han utfört våld mot en tidigare flickvän (vilket visade sig vara flera) och jag blev minst sagt obekväm. Jag har ju själv levt med en man som under 2,5år fysiskt och psykiskt misshandlat mig. Jag bloggade i samband med att mitt avsnitt togs bort om alla små subtila tecken som efter en hel del reflektioner och informstion från hans ex gav en tydlig bild av en fullfjädrad psykopat. Det inlägget hittar ni     HÄR

.


I lördag satt han hos Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon (LÄNK) bredvid Novahusets grundare. Novahuset är alltså en ideell  förening som erbjuder stöd och rådgivning till kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp. Carl Adam Tillberg har varit misstänkt för våldtäkt, något som rubricerades till misshandel för att det inte ansågs finnas sexuell uppsåt. Ett brott han inte dömts för pga (suprise) brist på bevis, han får ju väldigt lägliga minnesluckor efter sina brott. Ja, för det är ju många brott mot många flickvänner, Carl-Adam är en notorisk kvinnomisshandlare som samarbetar med en förening dit kvinnor likt hans offer kan söka rådgivning och stöd. Är det bara jag som inte förstår vad fan han gör där?Igår kväll publicerade jag ovanstående kommentar på Novahusets facebooksida. Kommentarer som raderades fem gånger och som grundaren Paulina inte låtsades om. Alla kommentarer innehållande konstruktiv kritik raderades och kallades hatstorm.


Därför publicerar jag dem nu här, ikväll kommer ett öppet brev till Novahuset upp på min blogg. Kvinnor som tänkt söka sig till Novahuset kanske inte gör det nu när de ser hur de ständigt visar sig i offentliga samband med Adam. Det är vår förbannade jävla skyldigheter att skydda varenda kvinna som förstörts av män till monster likt Adam. Hur kan inte Novahuset se att det här är ett sätt för Adam att komma nära trasiga kvinnor? Precis som det inte är ett sammanträffande att majoriteten av kvinnor han intervjuat i sin podd Vem är jag?, är våldsoffer är det inget sammanträffande att han nu finns i samband med föreningar som ska hjälpa kvinnliga offer.


Kvinnor som tar modet och hittar styrkan att söka rådgivning och stöttning hos Novahuset ska inte behöva riskera att komma i närheten av en gärningsman, det är väl för fan självklart?


(null)

(null)

(null)
(null)

Ett längre inlägg kommer senare. 


15 år sedan pappa dog

(null)


Valborgsmässoafton och det är alltså femton år sedan jag senast såg min pappa i livet, vädret visar hur hjärtat känner men jag känner mig inte så förstörd som jag brukar. Kanske är det nu det vänder, alla år som jag flytt in i först alkohol och sen droger kanske var fel väg att gå, att det nu i drogfriheten där jag kunde bearbetat förlusten av honom som gör att jag känner mig stabil. Givetvis sorgsen men inte till den grad att jag inte är kapabel att vistas bland andra människor eller känner ett behov av att fly känslorna med hjälp av sinnesförändrade medel. 
 
Jag ska alldeles strax till jobbet, har haft manligt sällskap i natt (i form av en hund, ingen man tyvärr) och håller på att skriva ett inlägg om den poddare som visade sig vara både sexual- och våldsbrottsling och som deltog i nyhetsmorgon i lördags, ni vet han som spelade in med mig för att mitt i inspelningen berätta att han slagit en tidigar flickvän (som visade sig vara flera) och som jag pga kände mig bekräftad och smickrad inte brydde mig om magkänslan som vittnade om hans psykopatiska drag, förrän avsnittet publicerades tre månader senare. Ni kan läsa inlägget om det HÄR. 
 
En ny vecka väntar och jag får sitta på fingrarna för att inte skriva till en av de dysfunktionella männen jag gillat att ligga med, är det mitt nya sätt att vilja fly sorgen efter pappa? Ända sen han dog har jag ju sökt en fadersgestalt att finna trygghet i, hoppat mellan män för att jag inte förstått att det var honom jag inte sörjt färdigt. Eller ens sörjt över huvudtaget. 
 
Denna vecka innbär också att jag går upp ytterligare en dag i arbetsgrad och jag har bestämt mig för torsdag. Jag behöver ju återhämtning snarare än framförhämtning (är antagligen inte ens ett ord hehe). Det kommer garanterat gå bra och det är väl också nu det är dags att fasa ut medicinhämtningensdagarna ytterligare genom att ta ledigt på helgen istället. Lite läskigt för att det är en säkerhet att behöva åka dit och visa mig nykter och drogfri under de dagarna som är svårast att inte knarka på. Men jag behöver ta det steget, behöver utsätta mig och behöver finna ytterligare trygghet i mig själv. 

Vi hörs senare, jag har inga speciella planer idag men det gör inte så mycket. Puss!

Skönhetstips: Spotless rengöring & ansiktsvatten

(null)


Det här året som gått sen jag lämnade Simon och påbörjade medicinering mot opiatberoende (Subutex/buprenorfin) har jag försökt hitta billiga alternativ till hudvård. Under tiden med Simon var första gången i mitt liv som jag inte hade bra ekonomi, det är fyra år sedan nu och under våra 2,5år var inte hudvård i fokus utan alla pengar lades på droger och jag köpte på sin höjd någon ansiktskräm. Nu är det nya tider och jag har återupptagit mitt intresse för hudvård, skönhet och smink. För ett par månader provade jag Sopotless ansiktsrengöring och Spotless ansiktsvatten/toner. 

Både ansiktsrengöringen och ansiktsvattnet är för fet/oren hud som med hjälp av salicylsyra tar bort döda hudceller och öppnar tilltäppta porer. De motverkar och förebygger finnar och pormaskar. Rengöringen innehåller glycerin som tillför fukt och ger en fräsch hud. Ansiktsvattnet verkar bakteriehämmande och avlägsnar överflödigt fett.  

För det billiga priset tycker jag verkligen den gör sitt jobb. Även om min hud exploderar ibland kan man ju inte förvänta sig att hudvård i den prisklassen ska göra mirakel. Jag tycker de lugnar huden, gör att huden inte ser lika oren ut och rengör bra. Jag kommer definitivt fortsätta med dessa till dess att min ekonomi ser bättre ut. 
 
Apotea har just nu 20% rabatt på den serien, ansiktsrengöringen kostar 30kr för 200ml (länk) och ansiktsvattnet 25kr för 200ml (länk)